10 Ağustos 2023 Perşembe

BALIKESİR VALİSİ İSMAİL USTAOĞLU OLDU

Valiler Kararnamesi ile Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa'ya atandı. Balıkesir Valiliği'ne Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu atandı.
Valiler Kararnamesi ile Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa'ya atandı. Balıkesir Valiliği'ne Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu atandı.
Dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, Valiler Kararnamesi ile 57 ilin valisi değiştirildi, 16 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.
2020 yılında Balıkesir Valiliği'ne atanan Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliği'ne atanırken 2018 yılından bu yana Trabzon Valisi olarak görev yapan İsmail Ustaoğlu ise Balıkesir Valiliği'ne atandı.

İSMAİL USTAOĞLU KİMDİR?
1968 yılında Düzce’de doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve lise öğrenimini Düzce İmam Hatip Lisesinde tamamladıktan sonra 1988 yılında girdiği üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı. 1992 yılında aynı fakülteden mezun oldu. 1994 yılında Kütahya Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 1995 yılında Kaymakam Adaylığı stajı sırasında 8 ay süreyle İngiltere’de dil eğitimi aldı ve mesleki incelemelerde bulundu. 1996 yılında 6 ay süreyle Karabük – Eskipazar çesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Rize-Hemşin, Van-Saray, Sivas-Hafik, Konya-Cihanbeyli, Bilecik-Osmaneli'nde kaymakam olarak görev yapan Ustaoğlu, İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yapmasının ardından Bayburt Valisi, Bitlis Valisi ve 26 Ekim 2018 Tarihli 2018/202 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de Trabzon Valiliği görevine atandı. Evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.
Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliği'ne atandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.