3 Aralık 2022 Cumartesi

BANDIRMA BELEDİYESİ'NDEN KUDUZ AÇIKLAMASI

Bandırma Belediyesi, kuduz şüphesiyle karantinaya alınan mahalle için açıklamada bulundu.
Resim temsilidir. 
Bandırma Belediyesi, kuduz şüphesiyle karantinaya alınan mahalle için açıklamada bulundu.
Geçtiğimiz günlerde şüpheli bir şekilde ölen köpek üzerine karantinaya alınan Levent Mahallesi'nde kuduz virüsüne rastlanmadığı belirtildi. 
Yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde şehrimizde şüpheli şekilde ölümü gerçekleşen köpekten İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce gerekli numuneler alınarak İstanbul/Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Laboratuvarı'na gönderilmiştir. Resmi sonuç çıkana kadar Bandırma İlçe Sağlık Zabıta Komisyonu kararınca köpeğin alındığı bölge 'Kuduz Şüpheli Bölge' olarak ilan edilmiş ve karar gereğince gerekli duyurular yapılarak önlemler alınmıştır. Bu süre zarfı içerisinde Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı personeller tarafından süreç titizlikle yürütülmüştür.
 Bandırma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün tarafımıza ilettiği Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Laboratuvarının 02.12.2022 tarihli raporunda analiz sonucunun negatif çıktığı, kuduz olmadığı sonucuna varılmıştır. Bandırma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kanalıyla tarafımıza ulaştırılan sonuca istinaden Bandırma İlçe Sağlık Zabıta Komisyonunun karar maddelerinin uygulanması kaldırılmıştır. Şehrimize ve mahallemize geçmiş olsun. Bölgede gösterilen hassasiyetten dolayı mahalle halkımıza, süreci titizlikle takip eden belediye personellerimize, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz." denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.