4 Ağustos 2022 Perşembe

KARIŞIK'TAN MUHARREM AYI İFTAR YEMEĞİ

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Muharrem ayı münasebetiyle Alevi Kültür Derneği'nde iftar yemeği verdi.
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Muharrem ayı münasebetiyle dün akşam oruç tutan Alevi vatandaşlara Alevi Kültür Derneği'nde iftar yemeği verdi. 
İftar yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Burhan Karışık yaptığı konuşmada; "Organize ettiğimiz bu önemli akşam yemeğine katıldığınız için hepinizi en derin duygular ile selamlıyor ve hayırlı akşamlar diliyorum. Yıllar önce Kerbela çöllerinde Hz Hüseyin'in (a.s) şahadeti ve 72 cana kıyılmasının üzerinden geçen yüzyıllar sonrasında bugün burada hala aynı acıyı, aynı hüznü bir kez daha yaşıyoruz. Aslında bizler Hz. Hüseyin'i değerlendirirken onu bir mezhep kavramı içerisinde değerlendiriyoruz.  Ancak bu şekilde bir değerlendirme hem dinimize ve hem de Hz. Hüseyin'e büyük haksızlık olur.  Çünkü Hz. Hüseyin tüm insanlığın ve tüm Müslümanların ortak değeridir. Hz. Hüseyin'in şehadeti de, özellikle tüm Müslümanların ders ve ibret alması gereken bir olaydır. Zira bugün üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala aynı acıyı yeryüzünde yaşayan milyonlarca insan var ise işte bu Hz. Hüseyin'in üstlenmiş olduğu misyonun ne kadar anlamlı ve önemli olduğunun kanıtıdır. Bugün Alevi, Sünni mezhebine bakılmaksızın milyonlarca insan çocuklarına hala bu isimleri veriyorsa bu ortak yönlerimizin ne kadar güçlü olduğunun
göstergesidir. Eğer o gün Hz. Hüseyin zulme ve haksızlığa karşı direnmeseydi ve o dik duruşu göstermeseydi, bugün Müslümanlar olmazdı. Kendisinden sonra gelen insanlar için seve seve şehadeti göze aldı. Ehlibeyt ile birlikte, 72 can ile birlikte Kerbela çöllerine kanını akıttı ve şehit oldu.
Hz. Hüseyin başta olmak üzere bütün değerlerimizi ve Ehlibeyt'i yeteri kadar anlamayı ve o doğrultuda yaşamayı yaşam felsefesi olarak belirlemeli, yaşadığımız bu güzel coğrafyada herhangi bir mezhep ayrımı yapmadan yaşamalıyız." açıklamalarında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.