5 Ağustos 2022 Cuma

ERDEK MEMLEKET PARTİSİ'NDEN KARIŞIK'A KINAMA

Memleket Partisi Erdek İlçe Başkanlığı, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'ı ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle kınadı.
Geçtiğimiz günlerde Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı Mert Örs hakkında 'Romandan gençlik kolu başkanı yaparsanız böyle olur.' dediği iddia edilmişti. Karışık ise iddiaları yazılı açıklamayla yalanlamıştı.
Bugün Erdek Cumhuriyet Meydanı'nda saat 15.00'te Memleket Partisi Erdek İlçe Başkanlığı tarafından Karışık'ı kınama açıklaması yaptılar. Memleket Partisi İlçe Başkanı Tamer Bostan tarafından okunan açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde, sadece dokuz meclis üyesinin seçtiği Belediye başkanı olan Burhan Karışık ülkemizde yaşayan Roman vatandaşlarımız için ayrımcı, ırkçı ve aşağılayıcı sözler sarf ettiği sosyal medyada yapılan paylaşımlarla kısa sürede kamu oyunda infial yaratmıştır. Bildiğiniz gibi ülkemizde, Balıkesir ilimizde ve güzel ilçemiz Erdek’te birçok Roman vatandaşımız yaşamaktadır. Sadece dokuz meclis üyesinin seçtiği Belediye Başkanı olan Burhan Karışık’ın sarf ettiği iddia edilen ayırımcı, ırkçı ve aşağılayıcı sözlerine katılmamız mümkün değildir. Memleket Partisi olarak altı ana ilkemizde biri her türlü ayrımcılığa karşı olmaktır. Roman vatandaşlarımız ülkemizin asli unsurlarıdır. Bu durum asla yadsınamaz. Romanlar hiçbir zaman ülkemizin birliğine ve varlığına karşı bir eylem içinde olmamışlardır. 
Bu tür söylemler, ayrıştırmalar ancak küçük insanların işleridir. Memleket Partisi Erdek İlçe Başkanlığı ve şahsım adına roman vatandaşlarımız için Sadece dokuz meclis üyesinin seçtiği Belediye başkanı olan Burhan Karışık’ın söylediği iddia edilen ayırımcı ve ırkçı söylemleri şiddetle kınıyoruz. Sadece dokuz meclis üyesinin seçtiği Belediye başkanı olan Burhan Karışık’ ı Erdek halkından ve özellikle Roman vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.
Memleket Partisi Erdek İlçe Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Tamer Bostan olarak tüm Roman vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu küçük insanların yaptığı ayrımcılığı en yüksek sesle kınadığımızı tekrar ediyorum." dedi.
Memleket Partisi İlçe Başkanı Tamer Bostan'a önceki dönem Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek Gençlik Kolları Mert Örs, İYİ Parti Erdek Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Geren ve vatandaşlar eşlik etti.
Bostan'ın açıklamasından soruları yanıtlayan Hüseyin Sarı, olayın 24 Temmuz'da Balıkesir'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından düzenlenen Milletin Sesi mitingine CHP Erdek Gençlik Kolları Mert Örs'ün kendisiyle gittiği için Belediye Başkanı Burhan Karışık'ın böyle bir söylem kullandığını ifade etti.
Sarı, "O koltukta oturanların Roman vatandaşlara borcu var diyen Sarı, "Geçtiğimiz Cuma günü Tamer Bey bana geldi. Ben de ona, bu CHP'nin iç meselesi. CHP'nin alacağı karar doğrultusunda bu organizasyonu CHP'nin yapması lazım. Çünkü kendi gençlik kolları başkanına yapılan bir hakaret ve ırkçı, ayrımcı bir hakaret. Anlaşılan, CHP İlçe Yönetimi mevcut belediye başkanının muktedirliğinden kaynaklanan bir takım tereddütler yaşadı. Ben bugün sade vatandaş olarak ırkçılığa, mezhepçiliğe, ayrımcılığa karşı çıkan kimliğimle buradayım. Eğer parti gereğini yapmazsa ben Hüseyin Sarı olarak gerekli suç duyurusunu savcılığa yapacağım." ifadelerini kullandı. 
Oğulcan Bölükbaşı






Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.