27 Temmuz 2022 Çarşamba

ENERJİ BAKANI DÖNMEZ BANDIRMA'DA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bandırma'da incelemelerde bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bandırma ETİ Maden Tesisleri’ni ziyaret etti.
Bandırma’da bor üretimi yapan ETİ Maden Tesisleri’ni ziyaret ederek sektör hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, Bandırma’da Bor Karbür Tesisi’nin yapım işlerinin devam ettiğini hatırlatarak önümüzdeki yıl da Ferrobor ve Lityum Karbonat tesislerinin temeli atılacağı müjdesini verdi.
Bandırma’daki ETİ Maden İşletmeleri’nde önümüzdeki süreçte temeli atılacak tesislerle ilgili bilgiler veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Bununla birlikte ETİ Maden’in buradaki yatırımları devam ediyor. Ferrobor Tesisimizi, fabrikamızın temelini de 17 Eylül’de, yani Bandırma’nın kurtuluş gününde atmayı planlıyoruz. Nasipse o da bir yıl içerisinde devreye alacağız. Yine bu yıl içerisinde Lityum Karbonat tesisimizin bir ünitesini de buraya tahsis ettik, onun da bu yıl içinde temelini atacağız. O da inşallah bir yıl içerisinde devreye girecektir. Lityum karbonat özellikle son yıllarda mobil cihazlarda, elektrikli otomobillerde çok yoğun bir şekilde kullanılan, elektriğin en ekonomik depolanabildiği pilin hammaddesidir. İlk pilot tesisimizi ETİ Maden’in Eskişehir Kırka tesislerinde devreye almıştık. Şimdi artık endüstriyel ölçekte çok daha yüksek tonajlı üretim yapabilecek fabrikamızı orada devam ediyor, 600 ton kapasiteli. Benzer şekilde buradaki fabrikalarımızda işlenen ve atılan, herhangi bir ekonomik değeri olmayan bu atıkları geri kazanmak suretiyle lityum karbonatı üretecek bir fabrikayı daha bu yıl içerisinde temelini atmış olacağız. Buradaki kapasitemiz de yıllık 100 ton olacak.” ifadelerini kullandı.
ETİ Maden İşletmelerinin özelleştirileceğiyle ilgili söylemler hakkında da açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yine zaman zaman özellikle burada çalışanlarımızın canını ve moralini bozacak bir takım muhalif çevrelerin açıklamalarıyla da karşı karşıya kalıyoruz. İşte ETİ Maden özelleştirilecek diye. Defaten ETİ Maden Genel Müdürlüğü açıklama yapmasına rağmen bu konu pişirilip önümüze konuluyor. Buradan tekrar söylüyoruz; zaten yasayla da belirlenmiş bir konudur. Bor madeninin işletmesi kamu eliyle olmaktadır. Orada da kamunun yetkisi ETİ Maden’e devredilmiştir. Dolayısıyla ETİ Maden’in özelleştirilmesiyle ilgili gündemimiz söz konusu değildir." dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Bandırma ETİ Maden Tesisleri ziyaretine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile ETİ Maden İşletmelerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.