19 Mayıs 2022 Perşembe

19 MAYIS'IN 103. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçemiz 18 Eylül Stadı'nda coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçemiz 18 Eylül Stadı'nda coşkuyla kutlandı.
Bağımsızlık ve yeni bir devlet kurmak için atılan ilk adımın günü olan 19 Mayıs'ın 103. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı.
İlk tören saat 09.30'da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.
İkinci tören saat 10.00'da ilçemiz 18 Eylül Stadı'nda yapıldı. Protokol üyelerinin tribünden halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Sonra İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Koçu, "Bugün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Mücadelesi'nin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 103. günü. Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'da attığı bu ilk adım Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik ise gelecektir. Büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır." dedi. Tören Erdek Anadolu Lisesi halk oyunu gösterileri, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya sözü, Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği halk oyunu gösterisi, şiirlerin okunması, 4x100 metre bayrak koşusu, tekvando gösterisi, yüksek atlama gösterisi, Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi halk oyunu gösterisi, Erdek Anadolu Lisesi final gösterisi ile devam ederek ödül töreni ile sona erdi.
Törene, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Belediye Başkanı Burhan Karışık, Cumhuriyet Savcısı Hamza Çağlayan, daire amirleri, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Oğulcan Bölükbaşı































Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.