5 Şubat 2022 Cumartesi

ATATÜRK HEYKELİNE YAPILAN SALDIRIYI KINADILAR

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve ADD Erdek Şubesi Atatürk Anıtlarına yapılan saldırıları kınadılar.Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi Atatürk Anıtlarına yapılan saldırıları kınadılar.


Belediye Başkanı Burhan Karışık;
Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır demiş, bütün ümidim gençliktedir diyerek, milletine ve gençliğine olan inancını her zaman göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ebedi ve tek başkomutanımızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk devrimciliktir, cumhuriyetçiliktir, laikliktir, bağımsızlıktır, milliyetçiliktir, halkçılıktır. İnsan hakları ve çağdaşlık demektir. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'e saygı, sevgi ve minnet duyuyor, onun fikirlerinin ışığında hayal ettiği çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni yükseltmek için canla başla çalışıyoruz. Samsun'da milli mücadelenin simgelerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk Onur Anıtı'na ve Edirne Uzunköprü'de Adalet Anıtı'na yapılan çirkin saldırıları şiddetle kınıyorum. 

CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna;
Atatürk ile savaşıp, kazanan hiç olmadı. Denemeyin! Samsun'da Atatürk Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Sen sonsuza dek kalbimizin en güzel köşesinde yaşayacaksın Mustafa Kemal Atatürk. Bizler fikirlerin ve aydınlık yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Yürümeye devam edeceğiz. Sana yapılan her haksızlık ve kötülüğün karşısında dimdik ayakta bir bütün olarak duracağız. Samsun halkını yürekten kutluyoruz. 

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir;
Mustafa Kemal Atatürk, Dünya tarihinde önemli bir yere sahip bir liderdir. Sadece Türk milletinin değil tüm dünyanın sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Ortadoğu, Avrupa ve Dünya tarihinin seyrini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk, 19-20. yüzyıla damga vurmuştur. Böyle bir liderimize yapılan saldırı bizleri üzmüştür.

DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever;
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Çirkin saldırıyı yapanlar unutmasın ki Ata’ya duyulan sevgi, saygı ve bağlılığımız ölümsüzdür.

ADD Genel Merkezi adına ADD Erdek Şubesi;
Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle demokrasinin olmazsa olmazı laikliğe ve Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz. Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin; “Keşke Yunan kazansaydı” diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, bu çağda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan üniter ulus devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi çevrelerden cesaret buldukları ortadadır. Atatürkçü Düşünce Derneği; bütün bu alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşımız’ın simge şehri, Atatürk’ün kutlu yolculuğunun ilk adımı, Gençlik ve Spor Bayramı ile onurlanmış Samsunumuz’un Onur Anıtı’na  kasteden bu son ihaneti de lanetlemekte ve süreci sonuna kadar takip etmeyi görevi saydığını kamuoyu ile paylaşmaktadır.
Cümle hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratan aymazlar bilsinler, biz buradayız! 
Kuvay-ı Milliye şehitlerimizden emanet bu aziz vatanda, "Gökte yıldız, denizde kum tükenir 
Mustafa Kemal’ler tükenmez."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.