30 Kasım 2021 Salı

ERDEK'TE LODOS ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Erdek'te lodos dev dalgalar oluşturdu.
Erdek'te hafta sonundan beri etkili olan ve dünden itibaren şiddetini daha da arttıran lodos ilçemiz sahillerinde dev dalgalar oluşmasına neden oldu. Sahilde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar ıslanırken ve zor anlar yaşarken sahilde esnaflık yapan vatandaşların eşyaları ve işyerleri kullanılamaz hale geldi. Esnaf kurtarabildiği mallarını kenara çekerek kurtardı. Sahil tamamen deniz suyuyla kaplanırken suyun boyu birkaç santime kadar yükseldi. Rüzgarın hızı ise saatte 100 kilometreye kadar ulaştı.

LODOSUN KIYIDA BIRAKTIKLARI
İlçemiz Maşatlık bölgesindeki denizin dalgalarının dev boyutları aynı zamanda o kadar şiddetliydi ki deniz anası ve yosun gibi canlıları şu an yıkılmış olan Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Binasının önüne kadar fırlattı.
Yine deniz sorumsuz insanların denize attıkları pet şişe gibi çöpleri de kıyıya geri bıraktı. Vatandaşlar ve yetkililer etrafa dağılmaması için çöpleri bir kıyıda topladı.


OCAKLAR'DA LODOSUN DURUMU
Lodosun etkili olduğu mahallelerden biri de Ocaklar'dı. Lodos sahil bandında bulunan çardakları denize devirdi, sahil bandı denizle birleşti. Maddi hasarın olduğu ilçemizde şu anlık can kaybının yaşanmaması ile vatandaşlar teselli buldu.
(Oğulcan Bölükbaşı-Adem Halat)










Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.