29 Eylül 2021 Çarşamba

ERDEK MUHTARLAR DERNEĞİ İLK KONGRESİNİ YAPTI

Erdek Muhtarlar Derneği mevcut başkan Semra Baycan ile ilk olağan kongresine gitti.
İlçemiz Artake Restaurant'ta bugün düzenlenen Erdek Muhtarlar Derneği kongresinde tek liste ve açık oylamayla yapılan seçimde mevcut başkan Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan yeniden başkan seçildi.
Divan başkanlığına Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, divan katipliğine Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, üyeliğe ise Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Fatih Canbaz seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, "29 Aralık 2019 olağanüstü genel kurul ile üye çoğunluğunun kararı ve oy çokluğu ile Türkiye Muhtarlar Derneği Erdek Şubesi'ni fesih kararı alarak Erdek Muhtarlar Derneği kurulumuna ilk adımı tüm muhtarlarımızla birlikte adım atmış olduk. Muhtarlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı amaçlayan muhtarlarımızın gönüllülük ilkesi ile mahallelerine hizmet vermeye çalışan muhtarlarımızın yaşadığı sorunlara mahallelerimizde yaşanan sorunlara çözüm bulmayı amaçlayan muhtarlarımızın birlik ve beraberlik içinde aynı çatı altında toplamayı amaçlayan Erdek Muhtarlar Derneği'ni 7 kurucu üyelerimiz Ali Aydın, Hasan Gedik, İsmail İşler, Yusuf Ay, Nihat Karışık, Deniz Kıran ile 17 Nisan 2021 tarihinde kurarak muhtar arkadaşlarımızın desteğini alarak üye sayımızı 25 yaparak bugün olağan 1, kongremizi yapıyoruz. Gücünü Türk milletinden, kudretini devletinden yetkisini, 'Benim muhtarımı üzen beni üzer diyen.' cumhurbaşkanımızdan ve her daim muhtar camiasının yanında olan içişleri bakanımızdan alan muhtarlarımız adına bir Türk kadını olarak bugün burada olmamama sebep olan 11 Aralık 1934'te anayasanın 11. ve 12. maddesini değiştirerek tüm dünyadan önce seçme ve seçilme hakkını Türk kadınına bu hakkı tanıyan Gazi Meclisimize ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha teşekkür ederim. Bugün de bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm katılımcılara ayrıca teşekkür ederim. Erdek Muhtarlar Derneğimizin tüm muhtarlarımıza ve Erdek'e hayırlı uğurlu olmasını dilerim." dedi.
Ardından belirlenen yönetim kurulu listesi açık oylamaya sunuldu. Oy birliğiyle kabul edilen yönetim kurulu asil üyeler Semra Baycan, Ali Aydın, Hasan Gedik, İsmail İşler, Yusuf Ay, Nihat Karışık, Deniz Kıran; yönetim kurulu yedek üyeler Kadir Uğur, Şaban Işık, Cemalettin Ergüder, Ayşe Ertürk, Hüseyin Gündoğan, Sezgin Birol ve Necmi Sezer'den oluşurken denetim asil üyeler Sezai Karşı, İsmail Çınar ve Hasan Yapakçı, denetim yedek üyeler ise Serdar Alakuş, Ramiz Golagan ve Hasan Hüseyin Uçar'dan oluştu.
Seçim sonrası söz alan Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı muhtarlardan gelen talepleri dinledi. Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, odalar ve kooperatiflerden bilgisayar istediklerini belirtirken ada mahallelerinin muhtarları ise adada akaryakıt sorunu olduğunu, gemilerle akaryakıt taşınmadığını ve bu soruna bir an önce çözüm getirilmesini istediklerini belirttiler. Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı bunun önemli bir sorun olduğunu söyleyerek not aldı. İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir ise adada itfaiye sorununun önümüzdeki hafta çözüleceğini, sürekli olmak üzere bir itfaiye aracı ve iki memur bulundurulacağını belirtti.
Kongreye, muhtarların yanı sıra derneğe bağlı üyeler, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Fatih Canbaz, Erdek Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Avlar, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir ve DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever katıldı.
Oğulcan Bölükbaşı








Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.