17 Eylül 2021 Cuma

BANDIRMA'NIN KURTULUŞU TÖRENLERLE KUTLANDI

Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlandı.
Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.
Önce Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve saygı duruşundan sonra okunan İstiklal Marşıyla, Bandırma’nın Kurtuluş Günü resmi kutlama tören programı gerçekleştirildi. 
99. Kurtuluş Günü etkinliklerinde Bandırma İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, törene katılanlar ve halkımızı araçla selamladı. Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından, Balıkesir Bakım Mühimmat Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde resmi geçit töreni yapıldı.
Resmi geçit töreninin ardından Ayyıldız Tepe Son Kurşun Anıtında anma töreni düzenlendi. 
Bandırma’yı düşmandan kurtarmak için kahramanca çarpışan ve bu uğurda can veren; Yarbay Hüseyin Vecihi Bey, Binbaşı Süleyman Bey, 80 şehit ve Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygı atışı, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualarla anıldı. Tören sonrasında vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.
Törenlere, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ile birlikte; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.