29 Temmuz 2021 Perşembe

ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANDI

Balıkesir genelinde ormanlara giriş yasaklandı.
Balıkesir Valiliği son günlerde ülke genelinde çıkan orman yangınlarına ilişkin tedbirler aldı.
Alınan tedbirlere göre, mangal/semaver/ateş yakılabilecek mesire yerleri ile tabiat parklarının dışında, ormanlara giriş çıkışların yasaklanmasına, orman alanları içerisinde mangal/semaver/ateş yakılmasına müsaade edilmeyecek. Avcı ve çobanların ateş yakmasının önlenmesi için ormanlara giriş çıkış yasağının uygulanacak ve kontrol Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü personeli ile Jandarma Komutanlığı personelince müştereken sağlanacak. İzin verilen yerlerde ise 31 Ekim 2021 tarihine kadar mangal/semaver/ateş yakılmasına saat 20.00’den sonra müsaade edilmeyecek.
Yine başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, anız veya bitki örtüsü (tarla, bağ, bahçe ve zeytinlik artığı ot, dal vb.) yakılmasına ve ormanlık alanlara yakın olan yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda, orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına da izin verilmeyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.