10 Aralık 2020 Perşembe

BAKAN MURAT KURUM BALIKESİR'DE

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Balıkesir'de incelemelerde bulundu.
 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dün Balıkesir'de incelemelerde bulundu. 
 Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti'li milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Kurum, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nin çevresindeki düzenlemeleri ve Gar Kavşağı mevkisine geçen  yol ve çevre düzenlemelerine ilişkin inceleme yaptı.
 Bakan Murat Kurum, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde şehre 30 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.
 Bakan Kurum, şehrin merkezinde birçok kamu binasını da kapsayan önemli bir dönüşüm projesi gerçekleştirmek için karar aldıklarını, tarihi kent merkezindeki projeyi başlattıklarını açıkladı.
 Dönüşümle beraber şehre önemli bir meydan kazandıracaklarını belirten Kurum, Akıncılar Mahallesi'nde vatandaşların rızası alınarak 50 bin metrekarelik bir alanı dönüştüreceklerini ifade etti.
 Kurum, ayrıca 200 bin metrekareyi bulan toplam proje alanında yer alan tarihi yapıların restore edilerek, kültürel varlıklar olarak kullanılacağını, bisiklet yolları ve ticari alanların da projeye dahil olduğunu söyledi.
 Zağanos Paşa Camisi çevresinin düzenlenmesi projesini önemsediklerini kaydeden Kurum, "Cami etrafındaki meydanlaştırmayı arttıracak. Vatandaşların yöresel ürünlerinin pazarlarının kurulduğu, yapıldığı, 17 bin metrekarelik alandaki tüm binaların cepheleri, tabelaları, kaldırımları, aydınlatmalarının yenileneceği, Zağanos Paşa Camimizin silüetine zarar verecek bina yükseklikleriyle ilgili vatandaşlarımızın kamulaştırma bedellerinin büyükşehir üzerinden Bakanlığımızın desteğiyle ödeneceği bir projeyi gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda 10 milyon lirası hibe, 10 milyon lirası kredi desteği olmak üzere büyükşehir belediyemizle bu projeyi başlatıyor olacağız." değerlendirmesinde bulundu.
 Kurum, Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazinin vatandaşlara bedellerinin ödenmesinin ardından kamulaştırılacağını belirterek "Kuş Cenneti Milli Parkı'mızı hazine mülkiyetinde yüzyıllarca korunacak ve gelecek nesillerimize, çocuklarımıza aktaracağımız bir doğal alanı korumuş olacağız." dedi.
 Kurum'a açıklaması sırasında Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik de eşlik etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.