16 Haziran 2020 Salı

HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

3 aylık bir süreden sonra Belediye Meclisi toplandı. Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti.
 Koronavirüs nedeniyle 3 aydır yapılamayan Belediye Meclis toplantısı bugün Haziran ayı meclis toplantısı nedeniyle toplandı.
 Toplantıda, 25 gündem maddesi görüşüldü.

 ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ 
 Gündemin 1. maddesinde, gizli oylamayla 2 adet encümen üyesi seçildi. Encümen üyeliğine  Burhan Karışık ve Nimet Kalafat seçildi.
 Gündemin 2. maddesinde, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi seçimi yapıldı. Canan Kırdar, Murat Çolak ve Mehmet Ali Yağcı'nın Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğine seçilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin 3. maddesinde, İmar Komisyon üyesi seçimi yapıldı. Üyeliklere Hasan Yapakçı, İbrahim İlhan ve Çisem Tanrıöver Özhuy'un seçilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin 4. maddesinde, araç işgal ücretlerinin belirlenmesi Plan Bütçe ve İmar Komisyonu'na havale edildi.

 Gündemin 5. maddesinde, Çakıl Mahallesi 72 parselde arsa vasıflı belediye taşınmazını restoran/cafe olarak işletilmesi amacıyla 10 yıllığına kiralanması için belediye encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin 6. maddesinde, belediyeye ait Alaattin Mahallesi'nde bulunan 191 ada, 7 ve 8 parsellerin BASKİ Genel Müdürlüğü'ne devredilmesi İmar Komisyonu'na ek süre verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 
 Gündemin 7. maddesinde sabit ve mobil haberleşme alt yapısı veya şebekelerinde kullanılan her türlü kablo vb. gerecin taşınmazlardan geçiş hakkı ücretinin belirlenmesi oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
 Gündemin 8. maddesinde organik bahçe toprağının satış fiyatının belirlenmesi ve gelirler tarifesine eklenmesi hususunda fiyat listesi kg fiyatı 3 TL, 1 ton ve üzeri alımlarda ise 2 TL olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin 9. maddesinde Erdek Belediyesi İmar Plan Notları için İmar Komisyonu'na ek süre verildi. 
 Gündemin 10. maddesinde Yalı Mahallesi 95 ada 34 parsel üzerine yapılacak olan yapının Öğretmen İsmail Hakkı Baydar sokağa bakan cephesine çıkma izni verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Gündemin 11. maddesinde Atatürk Mahallesi 414 ada 14 parselde kayıtlı taşınmazda yapılacak inşaatın zemin katının konut olup olmamasının belirlenmesi için oy birliğiyle komisyona havale edildi. 
 Gündemin 12. maddesinde Atatürk Mahallesi 417 ada 13 parselde yer alan zemin katın konuta çevrilmesi talebi oy birliğiyle komisyona gönderildi.
 Gündemin 13. maddesinde 154 ada, 144 parselde yapılacak yapının zemin katının konut olarak kullanılması talebi  oy birliğiyle komisyona gönderildi.
 Gündemin 14. maddesinde belediye gelirler tarifesinin 2020 yılı ücretler tarifesine eğitim tesisi yapımı bölümünün eklenmesi ve iskele yapımı bölümünün eklenmesi Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi. 
 Gündemin 15. maddesinde Doğanlar Mahallesi'nde 107 ada, 5-27-114 parselde ve 112 ada 7 No'lu parselin kamulaştırılması talebi İmar, Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi. 
 Gündemin 16. maddesinde belediyeye sözleşmeli personel alımı kapsamında 1 adet 9 derecelik arkeolog, 1 adet 8 derecelik mimar, 1 adet 8 derecelik mühendis ve 1 adet 9 derecelik istatistikçi alınması AK Parti grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
 Gündemin 17. maddesinde Erdek Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere 2 adet çöp kamyonu alınması için kredi çekilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 
 Gündemin 18. maddesinde belediye taşınmazlarından kira süresi dolan yerlerin kiraların uzatılması oy birliğiyle kabul edildi.

 HERKES SEYYAR SATICILIK YAPAMAYACAK 
 Gündemin 19. maddesinde yer alan ilçe sınırlarında seyyar satıcı ve hurdacıların faaliyetleri bir belge alınmasının ardından yapmaları oy birliğiyle kabul edildi.
 Buna göre, ilçe sınırlarında kırsal mahalleler de dahil olmak üzere Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ilgili yetki belgesini belediyeye ibraz ettikten sonra belirlenen usul ve esaslara göre hurda araçları hurda toplayabilecek aksi takdirde şehir içine girmekten men edilecek.
 Yine ilçe sınırlarında kırsal mahalleler de dahil olmak üzere belediyeden izin almayan satıcıların ilçeye girmesi yasaklandı. İzin almadan satış yapan satıcıların mallarına el konulup idari para cezası uygulanacak.

 Gündemin 20. maddesinde Erdek Ticaret Odası'na yer tahsis edilmesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne havale edildi. 
 Gündemin 21. maddesinde Atatürk Mahallesi 165 ada 6-63-64 parsellerinin devrinin istenmesi oy birliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi.
 Gündemin 22. maddesinde Erdek Belediyesi plan notlarının 2.1 maddesinde yer alan tercihli kullanım alanlarında turistik tesis yapılmasına ilişkin maddeye ilave yapılması oy birliğiyle kabul edildi.
 Bu maddeye göre, tercihli kullanım alanlarında süit otel yapılabilmesi ile yapıların amacı dışında kullanımını engellemenin önüne geçilmeye çalışılacak.

 Gündemin 23. maddesinde 2019 Mali yılı gelir ve gider bütçeleri konuşuldu. 2019 yılı gelirleri 40 milyon 483 bin 928 lira 25 kuruş; giderlerin ise 51 milyon 917 bin 904 lira 40 kuruş olduğu açıklandı.
 Gündemin 24. maddesinde denetim komisyonu raporu
 Gündemin 25. maddesinde ise 2019 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

 *Oğulcan Bölükbaşı












Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.