23 Nisan 2020 Perşembe

BAŞKAN SARI'DAN 23 NİSAN MESAJI

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
 Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yayımladığı mesajda, "23 Nisan 1920; 1. Dünya Savaşı'nda yenilen Osmanlı Devleti'nin teslim olması, başta başkent İstanbul ve en son İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesi sonrası, 19 Mayıs 1919' da Samsun'a ayak basan Mustafa Kemal'in Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ateşinin 20 Ağustos 1922'de kesin zaferle sonuçlanması, 9 Eylül 1922'de İzmir'in işgalden kurtulması, son düşmanın ise 18 Eylül 1922'de Erdek'ten denize dökülmesi ve sonrasında da 29 Ekim 1923'te bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile taçlanan Kurtuluş Savaşı'nın sevk ve idare kalesi ve karargahı olan Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu gündür. Gazi meclisimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yüzüncü yılı kutlu olsun.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu Önderimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bayramdır.
Tarihimizde büyük yaralar açmış olan Kurtuluş Savaşı'mızın o zor günlerinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, herkese umut veren en müjdeli haber olmuştur. Büyük Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu anlamlı günü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, tüm dünyaya bir kez daha eşsizliğini göstermiştir. Mustafa Kemal Atatürk, her zaman çocuklara, gençliğe olan inancından bahsetmiş, övünerek ‘’Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir’’ demiştir. Sadece ulusumuzun değil, tüm dünya çocuklarının bayramı olan bu anlamlı gün, barışı simgeleyen en güzel gündür.
İşte bu yüzden; Türk çocukları, Atatürk gibi algılamalı, Atatürk gibi düşünmeli ve Atatürk’e layık olmalıdır.
Bizlere düşen görev, geçmişte yaşadığımız zorlukları unutmayarak, Cumhuriyet'imize, bağımsızlığımıza sahip çıkmak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu ışıklı yolda yürümektir.
Bu yıl ne yazık ki Milli Egemenliğimizin 100'ncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Covid - 19 salgını nedeni ile meydanlarda coşku ile kutlayamıyoruz. Kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığını korumak için evlerimizde kalmak zorundayız. Fakat 100'ncü yılını kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızın evden çıkmadan da coşku ve mutluluk ile kutlanacağına yürekten inanıyorum.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha teşekkür ediyor, geçmişten bugüne yitirdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve başta çocuklarımız olmak üzere tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.