10 Nisan 2020 Cuma

31 İLDE 2 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

30 büyükşehirde ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
 İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz ay içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışlar 15 gün süre ile yasaklanmıştı. Yasağın nedeni olarak ise corona virüsün Anadolu'ya büyük oranda İstanbul kaynaklı olarak bulaştığı tespit edilmişti. 15 günlük süre 12 Nisan Pazar günü sona erecek. Anadolu'da corona virüs yayılma hızında bir düşüş yaşandığı tespit edilmezse daha sert tedbirlerin alınabileceği gündeme geldi. Bu tedbirler arasında sokağa çıkma yasağının kapsamının genişletilmesi de yer alıyor.
 10 Nisan 2020 tarihi saat 24:00 ile 12 Nisan 2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.
Saat 22.15 itibariyle valiliklere gönderilen genelgenin tüm detayları kamuoyu İle paylaşılacaktır." denildi.
 Açıklamanın devamında sadece fırın, eczane, sağlık kurumları ve su dağıtım şirketlerinin açık olacağı TBMM ve medya çalışanları ile güvenlik görevlilerinin de yasaktan muaf olduğu açıklandı.
 Başta ilçemiz olmak üzere birçok yerde gıda satışı yapan işyerlerinde yoğunluklar oluştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.