5 Ekim 2019 Cumartesi

ULTRA MARATONA BÜYÜK KATILIM

Maratonun açılışını Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yaptı.
 Kyzikos (Kapıdağ) Ultra Maraton'un yoğun katılım ile gerçekleştirilen 22 km startı, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından verildi.
 Sabah saat 06.30'da 85 km koşusu ve sabah 07.00'da 56 km koşusunun startının verilmesiyle başlayan maraton saat 09.00 ve 10.00 saatleri arasında zumba gösterisi ile devam etti.
(Fotoğraf: İbrahim Şahin)
(Fotoğraf: İbrahim Şahin)


(Fotoğraf: İbrahim Şahin)
(Fotoğraf: İbrahim Şahin)






















 Ardından saat 10.00'da 22 km koşusunun startı Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından verildi.
 Başkan Sarı açılıştan önce yaptığı konuşmada, "Hepiniz hoşgeldiniz. Biz tabi ki 2009'a kadar sporun faaliyetleriyle mağlup olmuş bir ilçeyiz. O tarihten bu yana yaptığımız en önemli organizasyon  BANDAK ile birlikte. Dünya Şampiyonası'nda yükselen bir ilçeyiz. Üniversitelerarası Dünya Şampiyonasını burada yaptık. O tarihlerde altyapımız da çok iyiydi. Geçen sürede bu önemi kaybettik. Bu sene yeniden start veriyoruz." dedi. Sözlerine "Kapıdağ, Anadolu'nun en güzel coğrafyalarından bir tanesidir. Tarih boyunca da bu önemini hep korumuş. Roma'dan sonra dünyanın en büyük arenası burada. İçinde su savaşları, su sporları yapılıyor. Hemen hemen ilk olimpiyatların yapıldığı Koleyzum'la aynı ebatlarda bir arenası var. Yine aynı dönemlerde dünyanın en büyük tapınağı da burada. Eğer Artemis Tapınağı'ndan önce büyüklüğü keşfedilmiş olsaydı şu anda yedi harikadan biri olacaktı. Yani, tarihi, doğası çok güzel bir coğrafya. Ormanı göreceksiniz, insan eliyle oluşmamış bir orman. Aslında sezon olarak da güzel bir sezon. Sarının, kırmızının, yeşilin, bütün doğallıkları bir orada görebileceğiniz bir parkur var." diyerek herkese kazasız belasız bir yarış dileyerek sponsorlara da teşekkürlerini iletti. 
 Ardından sporcular 22 km'lik maratonu koşmaya başladılar.
 Kyzikos Ultra Maraton 22 km startına, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Kadın Kolları Başkanı Hale Tuna katıldı.
 Maratonun bitmesiyle beraber saat 14.00'da 22 km koşusunun kupa töreni ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Dereceye girenlere ödülleri verildi.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.