19 Eylül 2019 Perşembe

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.
  19 Eylül Gaziler Günü ilçemizde kutlandı.
 19 Eylül 1921'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' ünvanı verilmişti. Atatürk'e Gazilik Ünvanı'nın verilişinin 98. yıldönümü kutlandı.Gaziler Günü etkinliği ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenklerinin bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na geçildi.
 Daha sonra Deniz İkmal Binbaşı Taner Tekin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Tekin, "Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik ünvanı ve Mareşallik rütbesi verilmiş ve 2002 yılından bu yana da 19 Eylül'ü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız. En yüce mertebe olan şehitlik makamı ile birlikte anılan gazilik mertebesi bağımsızlık ile kutsal değerler uğruna mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kahramanların hakkettiği müstesna bir derecedir. Şehit nurlanmış, gazi ise onurlanmış askerdir. Bizler gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermeyecek bu uğurda aynı kararlılıkla vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. Aziz gazilerimiz, vatan size minnettardır." dedi.
 Konuşmanın ardından Gaziler Günü ile ilgili şiirler okundu.
 Şiirler okunduktan sonra protokol üyeleri tarafından gazilerin günü kutlandı.
 Ardından Albay Halil Çolakoğlu'na Kaymakam Ekrem Çalık ve Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı tarafından plaket takdim edildi.
 Oğulcan Bölükbaşı




















    Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.