18 Eylül 2019 Çarşamba

ERDEK'TE KURTULUŞ COŞKUSU

Erdek'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü kutlandı.
 Kurtuluş Savaşı'nda son kurtulan yer Erdek'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü kutlandı.
 İlk tören saat 09:00'da Hacı Ömer Çarşı Cami önünde yapıldı. Top atışının ardından sela eşliğinde kurban kesildi. Karesi Mehter Takımı da marşları burada bir gösteri yapıldı. Dua edilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçildi.
 İkinci tören 10:45'te Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.
 Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
 Ardından Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
 Yapakçı konuşmasında, "Bize bu güzel vatan parçasını ev yapan , yurt yapan bu uğurda canlarını gözünü kırpmadan feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve yoldaşları, şehit Haliller'i, şehit Cemiller'i ve daha adını bilmediğimiz şehitleri rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum. Savaşların en kutsalı içeriden ve dışarıdan yapılan saldırılara baş kaldırıp meşru müdafaa hakkını kullanarak yapılan savaşlardır. Bunun dünyada en güzel ve tek örneği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşının liderliğinde yapılan Kurtuluş Savaşı'mızdır. Erdek'in kurtuluşunda, Kapıdağ'da çok çetin çatışmalar olmuş, Ocaklar-Narlı 'da Maymundere Mevki'nde Rum çeteleriyle olan kapışmada Erdek ilk şehitlerini vermiştir. Bunlardan biri de Kuvay-i Milliyeci Erdekli Bacak Hasan'dır. Zaman, tek yumruk olma zamanıdır. Bunu tarih boyunca defalarca yapan milletiz. Tanrı'dan ülkemize yeni bir Kurtuluş Savaşı yaşatmamızı diliyor, tekrar Erdek'imizin 97. kurtuluş yıldönümünü kutluyorum." dedi.
 Konuşmanın bitmesiyle temsili milis kuvvetleri hürriyet ve özgürlüğün sembolü olan kızı kurtarması canlandırıldı. Türk bayrağı Hasan Yapakçı'ya teslim edildi. Yapakçı protokolde bulunan gazilere plaket takdim etti.
 Ardından şiirler okundu. Atatürk İlkokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisi yapıldı. Gösterilerin ardından Atatürk'e benzeyen Nejdet Bardak 'Sarı Zeybek'i oynadı. Kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Atatürk ve devrimlerinden asla vazgeçilmeyeceğini vurguladı. 
 Tören resmi geçidin ardından Eğitim Merkezi Balıkesir Bölge Bandosu'nun marşlar çalmasıyla son buldu.
Oğulcan Bölükbaşı




























































Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.