14 Temmuz 2019 Pazar

KAYMAKAM ÇALIK'A ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Erdek Çuğra Bölgesi'nde zehirlenen köpekler ile ilgili Kaymakam Ekrem Çalık'a çağrıda bulundular.


 Geçtiğimiz Cuma günü Çuğra Mevki'nde birkaç köpek kimliği belirsiz kişi veya kişilerden gece zehirlenmiş ve ölmüştü.
 Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) yaptığı yazılı açıklamada, 
 "Katiller, Erdek sahilindeki tüm köpekleri zehirlediler. Hayvanlar saatlerce kıvranarak can verdi. Bölge zehirli atıktan arındırılamadığı için halen çok sayıda hayvan kıvranarak can veriyor.
 Erdek Kaymakamı Sayın Ekrem Çalık,
 "Hayvanseverleri uzun bir süredir, 'Bu köpekleri beslemeyeceksiniz, yoksa zehirleriz!' diye tehdit eden, köpekleri sopalarla döven, uyuyan köpekleri bile taşlayan şüpheli şahısların ifadelerini aldırın.
 Erdek'deki hayvanların ve insanların can güvenliği için bu şahısların akıl sağlıklarının kontrol edilmesini sağlatın.
 Erdek Belediyesinin yasal koşulları taşıyan kısırlaştırma merkezi kurarak, çoğalan hayvan sayısını kısırlaştırma ile kontrol altına almasını sağlatınız.
 Belediye ve Tarım Orman İl Müdürlüğünce, ilçeye yasal uyarı afişleri asılmasını sağlatınız.
 Müftülükçe tüm ilçede ve o mahalledeki camilerdeki vaazlarda, hayvana vahşet uygulamasının dinen de günah olduğunu ve ailelerin çocuklarını bu konuda eğitmelerinin öneminin yer alması için iletişim kurulmasını sağlatınız."

 ŞÜPHELENİLEN KİŞİLER VAR 
 Devamında, "Erdek Sahil Mahallesi, Şeker Kampı Bölgesi'nde caniler, bugün içlerinde sahipli köpeklerin de olduğu çok sayıda köpeği zehirleyerek öldürdüler Sahil Mahallesi, P... Sitesinde oturan N. adlı şahısla aynı siteden beraberindeki 2-3 şahıs ve o bölgedeki O... adlı Villada ikamet eden bu şahısların uzun bir süredir bölgedeki sahipsiz köpekleri sopalarla dövüp taşladıkları, onlara bakan hayvanseverlere beslememeleri için hakaret ve tehdit ettikleri, bu köpekleri beslemeye devam etmeleri halinde zehirleyeceklerini söyledikleri, bölgedeki hayvanseverler tarafından ifade edilmektedir. Bugün çok sayıda köpeği canice zehirleyerek öldüren şahısların daha önce de zehirlemekle tehdit eden bu şahıslar olabileceği bölge halkı tarafından ifade edilmektedir. Bu şüpheli şahısların adres ve kimlik bilgileri bugün Erdek polis karakoluna şikayetçi olan hayvanseverlerin ifadelerinde yer almaktadır. Bunun delil olarak kabul edilmesini isteriz." denildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.