10 Temmuz 2019 Çarşamba

ÇÖPTE SAATLİ SİSTEME GEÇİLECEK

Erdek Belediyesi çöp konusunda birtakım önlemler aldı.
 Özellikle yaz mevsiminde nüfus artışıyla beraber artan çöp için birtakım kararlar ve önlemler aldı.
 15 Temmuz Pazartesi gününden itibaren çöp konteyneri uygulaması sona erecek. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi vatandaşlar, çöp aracı geçtiği saatlerde vatandaşlar o saatte çöplerini dışarı çıkaracak. 
 Yine alınan meclis kararları doğrultusunda, ilçemiz genelinde tüm çöp çıkaran konutlar ve işyerleri çöplerini belediye tarafından belirlenen 'konteyner'larda muhafaza edecek.
 Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;
 Tüm çöp üreten konutlar, iş yerleri belediye tarafından belirlenen çöp biriktirme kaplarını temin ve muhafaza etmek zorundadırlar. 
 Biyobozunur atıkları ambalaj atıklarından ayrı olarak ikili toplama sistemiyle kaynağında ayrı toplamak zorundadırlar. (Gri ve mavi konteyner)
 Belediyenin belirlediği saatlerde çöp toplama işlemi sırasında çıkararak hazır bulundurmak zorundadırlar. 
 Evsel atık olmayan iri katı atıkların (buzdolabı, çamaşır makinesi, koltuk gibi evsel nitelikli eşyalardan ve molozlardan oluşan ve kullanılmayacak durumda olan çoğunlukla iri hacimli atıklar.) cadde ve sokaklara atılması kesinlikle yasaktır.
 Evsel atık olmayan (kesilmiş dal ve bitki atıklarının) cadde ve sokaklara atılması kesinlikle yasaktır. 
 Belirtilen atıkların sadece perşembe günleri belediye Alo Atık Hattı (0 552 100 06 05)'nı mesai saatlerinde arayarak belediyemizce belirlenen saat ve belediye meclisi tarafından belirlenen tarifeye göre ücreti ayrıca ödenmek üzere toplama işlemi sırasında çıkararak teslim etmek zorundadır. 
 Konteyner alan vatandaşların Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü'ne bildirmeleri gerekmektedir.
 Konu ile ilgili belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden bilgi alabilirsiniz.
0266 835 10 50 Dahili (146) denildi.
Fotoğraf: Oğulcan Bölükbaşı

 Aynı zamanda Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 97. maddesinde '' Belediyeler bu kanunda harç veya katılma payı konusu yapılmayan ve ilgililerin isteğine bağlı olarak ifa edecekleri her türlü hizmet için Belediye meclisince düzenlenecek tarifelere göre ücret almaya yetkilidir. Belediyeye tekel olarak verilmiş işler kendi özel hükümlerine tabidir.'' denilmektedir.
Çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek, daha temiz düzenli ve güzel bir çevre için vatandaşlardan gelen yoğun taleplerin iş programı çerçevesinde değerlendirilerek karşılanması adına, yazımız ekinde sunulan Cüruf atma, yıkama, süpürülme, tadilat, mobilya atığı, ağaç dalı ( Park - Bahçe atığı) işlemlerine dair hizmet bedelinin ' 2019 Yılı Gelirler Tarifesine İlavesi ' Erdek Belediye Meclisinin 06.03.2019 tarih ve 27 sayılı gündeminde görüşülerek oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olması, aksi şekilde davranıldığı takdirde; 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddelerine istinaden idari para cezası uygulanacağını belirtiriz." denildi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.