16 Temmuz 2019 Salı

15 TEMMUZ'UN YILDÖNÜMÜNDE MEYDANDA BULUŞULDU

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında ilçemizde de meydanda buluşuldu.
 15 Temmuz FETÖ Terör Örgütünün hain darbe girişimi halkımız tarafından önlenmişti. 
 Dün tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 15 Temmuz etkinlikleri vardı.
 Sabah ilk olarak Açık Hava Müzesi'ndeki 15 Temmuz fotoğraf sergisi gezildi. Ardından da İlçemiz Şehitler Mezarlığı ve Ormanlı Mahallesi'nde Şehit Gündeniz Erdoğmuş'un kabri protokol tarafından ziyaret edildi.
 Saat 19.00'da ilçemiz Öğretmenevi önünde başlayan kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Saat 20.00'de ise Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başladı.
 Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını AK Parti İlçe Başkanlığı adına Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız yaptı.
 Mırız konuşmasında, "15 Temmuz'da ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş silahlarını bu aziz ve fedakar milletin üzerine doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Milletimizin el ele, beraberce ölüme dimdik durduğu, tanklara ve tüfeklere karşı koyduğu, nasıl 'Çanakkale Geçilmez' demişse o gece de 'Vatan Bölünmez' dediği destanın günüdür 15 Temmuz. Biz de bu meydanlarda elimizde Türk Bayrağı, dilimizde dua, yüreğimizde vatan sevgisi ile bir olduk, iri olduk, diri olduk ve hep birlikte Türkiye olduk. Böylesine bir destan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ve milletinin ona olan güveni ile yazılmıştır. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim vatanımızı her türlü saldırıdan ve ihanetten korusun. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve 15 Temmuz'da bu vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Bu saldırıyı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.  
 Ardından mehter takımı gösterilerini sundu.
 Şehitlerimiz ve vatanımız için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Sinevizyon gösterisinin ardından saat 00.13'te tüm yurtta eş zamanlı olarak selânın okunmasıyla ilçemizdeki etkinlikler son buldu.
 Etkinliklere; Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon ve Deniz Üs Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Salman Koçu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.