18 Mayıs 2019 Cumartesi

MECLİS TOPLANTISINA DAMGASINI "AKSA" VURDU

Erdek Belediye Meclisi'nin mayıs ayı olağanüstü toplantısı yapıldı.
 Başkan Vekili Hasan Yapakçı'nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda iki gündem maddesi görüşüldü.
 Meclis toplantısının 1. gündem ve toplantıya damgasını vuran maddesi AKSA'nın doğalgaz çalışmalarının üst yapı tamir bedelleri hakkındaydı.
 Vekil Hasan Yapakçı, AKSA'nın Erdek'te doğalgaz dağıtım şebekesinin yaygınlaşması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun İçişleri Bakanlığı doğrultusunda üst yapı onarımlarının Erdek Belediyesi tarafından herhangi bir bedel alınmaksızın yönünde karar alınmasının gerektiğini söyledi. Ancak Ak Partili Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız, yolların onarımının belediyenin yapması gerektiğini onarımları şirketin yaparsa doğalgaz gelişinin gecikeceğini belediyenin yolları onardıktan sonra AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi)'den parayı alacağını ve geleceğe yatırım yapabileceğini ifade etti.
 Mırız'ın bu sözleri CHP'li meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılanırken "Erdek Belediyesi'nin ekonomik durumunu biliyorsun. AKSA'nın onarım bedelleri için devletten para alacağını bildiğin halde belediyeye yıkmaya çalışıyorsun." denildi.
 CHP'li Burhan Karışık ise Mırız'ın belediyenin değil AKSA'nın yanında yer aldığını söylerken doğalgazın gecikmeyeceğini Cumhurbaşkanı'nın da isteğiyle doğalgazın getirilmesi için protokol imzalandığını belirtti. Aynı zamanda Mırız'ın AKSA ile olan yakınlığını dile getiren Karışık, "AKSA'yı arar 'Bu işi geciktirme' dersin olur, biter." ifadelerini kullandı. Karışık, bozulan yolların onarımının belediyenin bütçesini zorlayarak yapması durumunda Sayıştay müfettişlerinin rapor tutarak harcanan bu parayı vatandaşlardan katılım bedeli olarak alınması istediklerine dikkat çekti. 
 Yapılan oylamada Mırız çekimser oy kullanırken AKP'li üyeler onarımı belediyenin yapmasından yana oy kullandı. 
 İkinci gündem maddesi olan 2018 yılı kesin hesaplarının görüşülmesi sonucu 2018 yılı gelir bütçesinin 37 milyon 699 bin, gider bütçesinin ise 49 milyon 475 bin lira olduğu açıklandı. 
 AK Parti grubunun ret verdiği bütçe, CHP grubunun oylarıyla kabul edildi. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.