19 Mayıs 2019 Pazar

19 MAYIS COŞKU İÇİNDE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı.
 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'nin ilk adımını atmasının 100. yıldönümünde ilçemizde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı.
 Saat 09.30'da ilçemiz Cumhuriyet Anıtı'na İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün çelenginin sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törenin ilk kısmı burada sona erdi.
 Ardından ikinci törene geçildi. 
 Törenin ikinci kısmı 18 Eylül Stadyumu'nda yapıldı.
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören bando takımı eşliğinde resmi geçit ile devam etti. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Ata'nın Gençliğe cevabı okundu. Program şiirlerin okunması ile devam etti. 
 Ardından şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren ilk, orta ve lise öğrencilerine protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
 Ödül törenin sona ermesiyle birlikte öğrenciler gösterilerini sergilemeye başladı. Bandırma halk oyununun halk oyunu gösterisini sergilemesi, Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin harmandalı ve erik dalı oyun havalarının oynanması ile devam etti. Programın son kısmında Erdek'teki tüm liselerin 19 Mayıs gösterisinin ardından Atatürk posteri, Türk bayrağı ve Atatürk'ün 'Bütün Ümidim Gençliktedir.' ve 100. yılımız kutlu olsun pankartlarının açılması ile son buldu.
 Tören sonunda Kaymakam Ekrem Çalık, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.