1 Nisan 2019 Pazartesi

ERDEK "HÜSEYİN SARI" DEDİ

Millet İttifakı Adayı Hüseyin Sarı, belediye başkanı oldu.
 Erdek tercihini yaptı.
 Millet İttifakı Adayı Hüseyin Sarı, 4. kez belediye başkanı oldu.

 Sonuçlar
 Belediye Başkanlığı

 Hüseyin Sarı-Millet İttifakı(CHP) %52,1
Turan Gün-Cumhur İttifakı (AKP) %45,7
Mustafa Köse-Saadet Partisi %1,0
Tayfur Unay-BBP %0,5
Suat Kurumahmut-DSP %0,3
Osman Masar-BTP %0,1


İlçe Belediye Meclisi

CHP %52,5
AKP %44,7
SAADET %1,0
BBP %0,5
HDP %0,3
DSP %0,3
TKP %0,2


 YSK'nin seçim yasaklarını kaldırıp seçim sonuçlarının açıklanmasıyla beraber Millet İttifakı destekçileri toplanarak davul zurna eşliğinde oynadı. Ardından Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile Cumhuriyet Meydanı'na geçildi.
 Cumhuriyet Meydanı'nda hitap eden Sarı, "Kötüler kazanmıyor, her zaman iyiler kazanıyor. Bazen kötülük kazansa da birçok diktatör geldi, geçti. Hala var olanlar var. Her zaman olmasa da muhakkak iyiler kazanıyor." 
 "Hep birlikte koşturduk. Birçok arkadaşımızla kadın, çoluk çocuk soğuk, yağmur, fırtına demeden koşturan, destekleyen herkese ben Hüseyin Sarı olarak eşim, ailem, ekip ve örgütümle teşekkür ediyorum."
 Başkan Sarı, Fatiha Suresi ile gündeme geçtiğini hatırlatarak Fatiha suresinin mealini söyledi.
 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz.' sloganının atılması üzerine Sarı, İzmir'deki işgal dönemini anımsatarak 'Türk ordusu İzmir'e girdiği zaman halk soruyor ve Mustafa Kemal'in askerleriyiz, cevabını alıyor. Bu slogan oradan çıkmıştır.
 Hüseyin Sarı yine kimsenin birbirini kırmaması, üzmemesi gerektiğinin altını çizerek ileride yüz yüze bakacaklarını belirtti. 
 "Ben daha fazla fark bekliyordum. Ama bu da bize yeterli. Önemli olan Erdek'in çoğunun bu kararı vermesi. Erdek'te İsmail Ok benden çok oy aldı. Ben bin 500 fark, o 3 bin 500 fark yaptı."
 Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir kez daha seslenen Sarı, "Sayın Cumhurbaşkanım siz de Türkiye'nin yüzde 52 oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanısınız. Size saygısızlık haddimize değil. Başbakanken size bir önceki yerel seçimde burada yaptığım bir konuşma esnasında spontane ağzımdan çıkan bir lafla bana dava açtınız. O dava sonuçlanmadan Cumhurbaşkanı oldunuz. Cumhurbaşkanı olduktan sonra tüm davaları bir kereye mahsus affettiğinizi tüm kamuoyuna söylediniz. Ama halkın Erdek'teki milli iradesine saygı duymayan, beni zan altında bırakmak için sizi yalancı durumuna sokan bir örgütünüz var. Bu örgüt kamuoyu önünde verdiğiniz sözü çiğnetti. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetini bilirim. Neticede bu ilçeye Ak Parti bayrağını da CHP bayrağını da diken ilk belediye başkanıyım. Bir an önce hukuk işlerini düzeltirseniz Erdek'in milli iradesine saygılı olup olmadığınıza bütün Erdek kamuoyu karar verir."
 Sarı, son olarak "Ben her şeyi affederim. İnsanın başına her şey gelebilir. Affetmediğim tek şey ihanet. Makam ver, iş ver, koskoca bir kurum ver, sana ihanet etsinler. Yarından itibaren Kapıdağ'daki bütün zeytin üreticilerinden imza toplayarak 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'ni de, herkes hazır olsun, muhtarlar da bütün delegeler de kimse kusura bakmasın. Benim o makama oturttuğum adamlar oradan maaş alacaksa onları oradan indirmek de benim boynumun borcu. " ifadelerini kullandı.
 Ardından vatandaşların isteği üzerine sokaklarda zafer yürüyüşü yapıldı.
Oğulcan Bölükbaşı
















Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.