28 Nisan 2018 Cumartesi

ERDEK CHP'DEN DAYANIŞMA GECESİ

  Erdek CHP İlçe Teşkilatı dayanışma gecesi düzenledi.

     Erdek CHP İlçe Teşkilatı'nın Aleyna&Seçkin Düğün Salonu'nda düzenlediği dayanışma gecesine CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek İYİ Parti İlçe Teşkilatı'nın bazı üyeleri, Erdek Demokrat Parti İlçe Başkanı Ülkü Sarıkaya ve bazı yönetim kurulu üyeleri, ilçemizin bazı oda başkanları ve üyeleri ve Gönen CHP İlçe Başkanı İbrahim Palaz katıldı.
    Gece, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal'ın konuşmasıyla başladı. CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, "Önümüzde çok karanlık bir yönetim var. İktirda olanlar cebren ve hile ile bir baskın seçim düzenlediler. Biz bu seçime karşı uyanık olmalıyız. Bu görev de kurucu parti olan Atatürk'ün partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne düşüyor. Herkes tanıdığını elinden tutup muhakkak sandığa getirmeli. Görev sandığa getirmekle bitmiyor. Sayım bitinceye kadar o sandığın başında muhakkak durmak zorundayız." dedi.


                              

     Ardından sözü Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı aldı.
     Başkan Sarı, belediyenin zor ve sıkıntılı dönemler geçirdiğini belirterek "31 Aralık 2017 tarihi itibariyle Erdek Belediyesi'nin borcu 174 milyon lira. Hacizleri sıfırlıyoruz. Vergi dairesine olan borçlarımızın ve SGK borçlarımızın büyük bir oranını halletmeye çalışıyoruz. Bu borçtan kurtulabilirsek ve yeniden başkan olabilirsek ilk etapta personelimizin %60-70'e kadar olan borcumuzun bu ay sonuna kadar ödemeye çalışacağım. En zor belediye başkanlığı dönemimi yaşıyorum ama güzel günlerin yakında olduğunu biliyorum. Demokratik ve seçimine güvenilen bir ülkeydik. Emperyalist devletler Türkiye'de biraz daha demokrasiden uzak, Ortadoğu başkanlık sistemini dayatarak getirdiler. 24 Haziran'da yapılacak olan başkanlık seçiminde Türk halkının sağduyusu gerçekten harekete geçmezse yeni bir İstiklal Marşı yazması gerekebilir. Genel merkezimizin cumhurbaşkanı aday seçiminde yeni Ekmeleddin (İhsanoğlu) vakası yaratmayarak bizi mahcup etmeyeceğine inanıyorum." dedi.



                           
     Sözü sonra Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza aldı.
     Başkan Mirza, "Yönetimler daha çok merkezileştirildi. Şimdi daha büyük yetkiler tek adamda toplanmaya çalışılıyor. 4 yılda Bandırma'nın 200 milyon lirası Balıkesir'e gittiği halde Büyükşehir Bandırmaya hizmet etmiyor. Buna rağmen biz büyük bir belediyeyiz. 'Erken seçim bu ülkeye ihanettir.' dediler. Hani ihanetti neden seçim yapıyorsunuz? Çünkü, zemin alttan kaymaya başladı. Sonları yaklaşıyor. Bu, bir baskın hatta panik seçim. Buradaki katılım gösteriyor ki, Erdek'te sandıkları patlatacağız. İnşallah Bandırma'da da. Ama ben inanıyorum ki, çok şikayet ettiğimiz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni de önümüzdeki yerel seçimlerde hep beraber alacağız." dedi.
    

                                          Sözü son olarak CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça aldı.
     Havutça sözlerine Büyükşehirin her şeye el koyduğunu belirterek "Siz harami misiniz?" dedi. Fabrikaların satılmasını eleştiren Havutça, "Bu ülkeye çiviyi Cumhuriyet Halk Partisi çakmıştır. Eğer çivi çakmasaydık bugün Anadolu diye bir toprak olmayacaktı. Sizin çivileriniz ne? Sadece Bandırma'da onlarca fabrika kapandı, işletmeler satıldı. Türkiye'de de fabrikaları ve işletmeleri kapattınız sattınız. Siz bu ülkeye yoldan başka, yolsuzluktan başka, yoksulluktan başka hangi çiviyi çaktınız? "dedi. 
    15 Temmuz 2016 darbesinden sonraki OHAL'i eleştiren Havutça, "Tek adam rejimi ilan edildi. Cumhurbaşkanı  burada kendisini bir kahraman, 2.Atatürk gibi kendisini Başkomutan ilan etti. Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez meclis sizin ihmalleriniz ve FETÖ'ye talimatınız sonucu bombalandı." dedi.
  Havutça, CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilini tebrik etti. 
  CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili "Şu anda en fazla seçmenin sandığa gitmesini sağlamak için 1. turda her partinin kendi adayını göstermesini savunuyoruz ki, en fazla seçmeni sandığa taşıyalım. Halk ve sokak kimi istiyorsa, en fazla oyu kiminle alacaksak onunla seçimlere gidelim." dedi. "24 Haziran'daki seçimleri mutlaka kazanacağız." diyen Namık Havutça konuşmasını Nazım Hikmet'in "Bu Memleket Bizim" şiirinin dizeleriyle bitirdi.

       
                              


   Ardından CHP 1. ve 2. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Hasan Tahsin Uzun ve CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Hale Tuna konuştu.
  











   Gece boyunca dans ve oyun havalarının çalındığı yemekte CHP Kadın Kolları da hazırladığı etkinliği sundu.

Oğulcan Bölükbaşı













                                                            Haberin videosu:

                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.