12 Aralık 2017 Salı

ERDEK'TE ARICILIK KURSLARI BAŞLIYOR

    İlçemizde üçlü protokol tarafından yapılan 9 günlük arıcılık kursu başlayacak. 

     İş-Kur Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan üçlü protokol ile ilçemizde 12-22 Aralık tarihleri arasında 9 günlük arıcılık kursu başlayacak.
    Diğer taraftan Erdek'te açılacak kursa katılan kursiyerlerin, kurs süresince yani 9 günlük sigortaları ödenecek olup, günlük kurs ücreti olan 25 TL İş-Kur tarafından kursiyerlerin hesaplarına yatırılacak. Arıcılık belgesi almak isteyen vatandaşlarımız ise mesai saatleri içinde Erdek İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurabilecekler. Kursa katılan emekli ve aktif sigortalılar ise kurs süresince sigorta kapsam dışı olacak.
  Diğer taraftan yine Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslar kapsamında, Müzik Enstrümanları Yapımı Öğretmeni Mehmet Ceylan tarafından enstrüman yapımı kursu başlıyor. El emeği ile ağaca şekil veren öğretmen Mehmet Ceylan, "Bir Usta, Bin Usta" sözünden hareketle bu meslekte yeni ustalar yetiştirmek istiyor.
(Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.