19 Ağustos 2014 Salı



                                                          HABERLER 


                                  SARI, SEÇİMDEN SONRA KONUŞTU

 Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, cumhurbaşkanlığı seçiminde, ilçe sınırları içinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na % 68 oranında oy çıkmasını değerlendirirken, “Halkın kararına saygı duymak gerekir” dedi.
Yazlıkçıların da oy kullanması nedeniyle İhsanoğlu’nun oylarında 2 bin dolayında artış olduğunu, AKP’nin oylarında ise % 10 azalma yaşandığını vurguladı ve şöyle devam etti :
“Ancak, cumhurbaşkanlığı seçimine ne belediyemiz, ne de partim CHP, doğrudan müdahil olmadı. Parti ilçe örgütü olarak hemen hemen hiç toplantı yapmadık. Seçim için aktif bir çalışma yürütmedik. Sonuçta kararı halk verdi. Demokrasilerde sandık sonucuna saygılı olmak zorundayız.” dedi.
                                                                                       (Haber: Önder Balıkçı)













                                 KURTULUŞTA COŞACAĞIZ

  Erdek’in kurtuluşu olan 18 Eylül’de coşacağız. En başta, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gelecek ardından da akşamına Manga konseri ve Hande Yener yer alacak.
  Yani kurtuluşun 92. yıldönümünde Erdek halkı ve misafirler coşacak.


 







                                                      SEYİTGAZİ’YE YENİ PROJE

Eğlence mekanlarının da yer aldığı Seyitgazi’de uygulanacak yeni projeyle ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi daha önce benim dönemimde başlatılan bu proje yarım kalmıştı. Hâlen, Bursa’da, Fatih Aydın’ın yönetimindeki bir mimarlık kuruluşu ile birlikte Seyitgazi’deki mevcut durumun tespitini yapıyoruz.
Tepenin hali hazırını gerçekleştiriyoruz. Daha sonra bu plana yeni projeler ilave ederek, Bursa Tarihi Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayına sunacağız.
Çünkü, Seyitgazi bölgesi birinci derece doğal sit ve ikinci derece arkeolojik sit kapsamında bulunuyor. Yeni proje kapsamında bölgeye restoranlar ve butik oteller yapmayı düşünüyoruz, kurul da Ekim ayında toplanacak.”dedi.                              
                                                                                                               (Haber: Önder Balıkçı) 











                           KYZİKOS’TA YENİ KAZI DÖNEMİ

2500 yıllık tarihi geçmişi olan Kyzikos Antik Kentte,  kazı çalışmaları başladı. Dünyanın sekizinci harikasından biri olarak kabul edilen Hadrianus Tapınağı’nın gerçek boyutunu ortaya çıkarmak olduğu açıklandı. Kazı Grubu Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Koçhan, yaptığı açıklamada, 40 kişilik ekiple 15 Eylül’e kadar devam edecek kazı çalışmalarında tarihe ışık tutacak Hadrian kabartmasının aranacağı söyledi.














                               KIZILAY TIRI ERDEK’TEYDİ

  Kan toplamak için her sene Erdek’e gelen Kızılay kan toplama aracı bu hafta Erdek’teydi. Saat 18:00 – 00:00 arası kan toplayan Kızılay tırı geçtiğimiz günlerde Erdek’e geldi. Kızılay tırına ilgi büyüktü. 














                
                                  CUMA SONUÇLAR AÇIKLANIYOR
 

   Bu yıl 8. sınıf öğrencilerinin liselere girmek için katıldığı TEOG sınav sonuçları 7 Temmuz’da açıklanmıştı. 8 Ağustos da tercihlerin son günüydü. 22 Ağustos Cuma günü ise TEOG sonuçları açıklanacak. Öğrenciler de buna göre liselere yerleştirilecek. Eğitimlerini açık liselerde sürdürmek isteyen ortaokul mezunu öğrencilerin, bu yıldan itibaren Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerleştirme sonuçlarına göre bir liseye kaydolduktan sonra açık liselere nakil yaptırması gerekecek. Fotoğraftaki Erdek Anadolu Lisesi’dir.















                                                 FIRTINA DALLARI MI DEVİRDİ ?

       Erdek’te dün etkili olan fırtınadan sonra ilçemiz Memduh Arslan Caddesi’nde bulunan bir ağacın dalları toplu halde yerde dün gece duruyordu.
   Dallar devrildi mi, başka birisi mi getirdi şu anlık bilinmiyor. 
                                                                                                       















                                  
                                                    ARADAN 15 YIL GEÇTİ

    17 Ağustos 1999 saat 03:02’de yaşanan 7.4 büyüklüğünde Marmara Depremi’nin üzerinden 15 yıl geçti. Pazar günü acının yıl dönümüydü Binlerce can ve mal kaybı olmasına rağmen görülen sonuçlar hala önlem alınmadığının göstergesi.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.