26 Ekim 2023 Perşembe

MERAL AKŞENER BALIKESİR'DE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balıkesir'deydi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balıkesir'deydi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bölge istişare toplantısı için geldiği Balıkesir'de 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde partisinden belediye başkan adayı olan 4 ismi de açıkladı.
Filistin ile İsrail arasındaki savaşı değerlendiren İYİ Parti Lideri Akşener, "Bizim bu konudaki duruşumuz çok net. Hamas'ın İsrail'de en başında yaptığı, sivillerin öldürülmesine yol açan eylemin adı terördür. Bunu bir kenara koyarsak bunun en büyük zararı da Filistinlilere ve Gazze'de yaşayan insanlara vermiştir. Orada da ne vardır; eski bir İçişleri Bakanı olarak benim kafamda koca bir soru işareti vardır. Bu başka bir şey. Ama Netanyahu bize göre bir katildir. Netanyahu'nun şu anda çoluk, çocuk, kadın, hastane, ibadethane, okul demeden Gazze'yi bombalaması bir devlet insanına yakışmayan; bir katilin davranışına uyan davranışlardır. Netanyahu bir katildir. Dolayısıyla bir savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır. Bu kadar açıktır. Sürekli olarak birileri "Mehmetçik Gazze'ye" şeklinde ağır bir tahrik yapılan sistem ortaya çıktı. Şimdi tabii yerel seçimlere gidiyoruz. Yerel seçimlerde genel olarak kutuplaştırma hep işe yaramıştır. Genel seçimler de de bu işe yaramıştır. Ama Filistin ile Gazze konusunda şu anda Türkiye'deki tüm siyasi partiler ve onların taraftarı, yöneticisi, seçmeni hükümetin devlet adına durduğu yeri doğru bulduk ve yanında olduğumuzu söyledik. Şimdi buradan hızlı bir dönüş yaşanırsa rezil oluruz. Tıpkı Rahip Bronson'da, Kaşıkçı Davasında, şimdi meclise gelen İsveç işinde olduğu gibi o zaman Türkiye gerçekten rezil olur. Zik zak yapılmaması gerekiyor. Çok doğru dürüst bir sistemdeydi ama muhtemelen AK Parti'nin iç bünyesinde sert bir seçmen duruşu vardı ise ki -bunu biz bilmiyoruz- Sayın Erdoğan bunu yaptı. Sonuçlarını göreceğiz. Bana göre Hamas'ın yaptığı eylemi de ayıplamak zorundayız. Onun da yanlış olduğunu söylemek zorundayız çünkü orada da siviller öldü. Ama o dürtmenin sonucu ne oldu? Gazze'de ölen insan sayısının bin 700'ü çocuk. Kim kaybetti? Gazzeliler kaybetti. Yazık günah ve oradan atılmaya çalışılıyor. Bunların önüne geçmemiz gerekiyor. Bunun da yolu elbette İsrail'le ahbaplıktan bahsetmiyorum dünya devletleri diplomasisinin doğru yönetmektir. Bunu da en doğru yönetecek Türkiye'dir." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez'in isminin geçtiğiyle ilgili soruya "yorum yok" şeklinde yanıt veren Meral Akşener yerel seçimlerde izleyecekleri politika ve CHP'nin muhtemel adayı Ahmet Akın hakkında değerlendirmede bulundu. Akşener, "Yerel seçimlere tek başımıza gideceğiz ve bu Balıkesir'e özel bir durum değildir. Biz bazı şehirlerde ilin ve ilçelerin adaylarını açıkladık. Dolayısıyla netleştirdiğimiz adayları açıklıyoruz. Öncelikle size partimizin prensiplerini söyleyeyim. Biz altı yıl önce kurulduğumuzda iki kutuplu sistemi bozmak için yola çıktık. Vatandaşa üçüncü bir seçenek oluşturmak için çıktık. Seçmenin velinimet olduğu, çiftçiyi, esnafı, gençleri, kadınları dinlediğimiz, çözüm üretip buyurun kardeş iktidara dediğimiz yapamıyorsanız da biz yapacağımız dediğimiz bir sistem. Mücadele, rekabet bunun üzerine olmalıdır." dedi.

Akşener, 2024 yılında yapılacak seçimlerde Susurluk'ta mevcut belediye başkanı Nurettin Güney'in, Karesi için Mustafa Lemi Aytekin'in, Gönen'de Fedai Coşkun'un, Erdek'te ise Arif Demir'in belediye başkanı adaylıklarını açıkladı.

Basın açıklamasının ardından Balıkesir-Bursa istişare toplantısına katılan Akşener, ardından Susurluk'a geçerek Susurluk Belediyesi Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.