18 Ekim 2023 Çarşamba

İSTİKLALDEN İSTİKBALE CUMHURİYETİMİZİN 100. YIL ETKİNLİKLERİ BELLİ OLDU

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü ilçemizde bir dizi etkinlikle kutlanacak.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü ilçemizde bir dizi etkinlikle kutlanacak.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü olan 29 Ekim 2023'e sayılı günler kaldı. Erdek Kaymakamımız Sayın Abdullah Atakan Atasoy başkanlığında ilçemiz kurum amirleri ile yapılan hazırlık ve planlama toplantılarında, Kaymakamımız, "Cumhuriyetimizin 100. yılının önemine vurgu yaparak cumhuriyetimizi büyük bir coşku, heyecan ve gururla hep birlikte yaşamak istiyoruz." diyerek bizlere talimatlarını iletti.
Milli Eğitim Temel Kanunu'nda belirtildiği gibi milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan yurttaşlar yetiştirmek gayesiyle, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılını’nın eşiğinde, bilimin ışığında üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışacağız.
Milli Mücadele'nin köklü hatırasını yaşatmak ve Türkiye Yüzyılını geleceğe taşımak temennisiyle, Cumhuriyet Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında tüm okullarımız görev alacak ve büyük bir coşkuyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacaktır.
Geçmişiyle güçlü, enerjisiyle genç ve dinamik, azmiyle engel tanımayan, milletiyle bir olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olması dileğiyle, Milli Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün kahramanlarımızı
rahmetle ve minnetle anıyorum. Kaymakamlığımızın himaye ve organizasyonunda, Erdek Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliği ile hazırlanan Cumhuriyet Bayramı Etkinlik Programı sunulmuştur. Katkılarından dolayı tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.
Açıklanan programa göre, 
21 Ekim Cumartesi 
Saat 12.00'de tüm halkın katılımıyla Ali Haydar Sarı Sahil Bandı'nda uçurtma şenliği düzenlenecek.
22 Ekim Pazar  
Saat 11.00'de tüm halkın katılımıyla Cumhuriyet Meydanı ve Çuğra Mevki arasında 100. Yıl Cumhuriyet Koşusu gerçekleştirilecek.
23 Ekim Pazartesi 
Kaymakam Atasoy ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Çınarları etkinliği adı altında yaşlı vatandaşları ikametlerinde ziyaret edecek.
26 Ekim Perşembe 
Saat 14.00'te Erdek Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin Turna'nın sunumuyla "Kuruluşun İzinde Geleceğe Bakış: Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzyıllık Mirası" konferansı düzenlenecek.
27 Ekim Cuma 
Saat 10.30'da Cumhuriyetin 100. yılında 100 ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirilecek.
28 Ekim Cumartesi 
Saat 13.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu töreni gerçekleştirilecek. 
Saat 15.00-17.00 saatleri arasında ise öğrencilerin ve halkın katılımıyla Cumhuriyet Meydanı-Çuğra Mevki sonu arasında ve tekrar aynı güzergahtan geri dönerek bisiklet turu gerçekleştirilecek. 
29 Ekim Pazar 
Saat 09.30'da 29 Ekim doğumlu öğrencilerin kaymakamlık makamında kabulü ile doğum günleri kutlanacak. 
Saat 10.00'da kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü gerçekleşecek. 
Saat 10.30'da ise 18 Eylül Stadı'nda havanın yağışlı olması durumunda Kapalı Spor Salonu'nda Cumhuriyet Bayramı çeşitli gösterilerle kutlanacak. 
Saat 20.15'te sporcular Hükümet Konağı önünden başlayarak Ali Haydar Sarı Sahil Bandı'nda Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy'a sancak teslim edecek. 
Saat 20.20'de Ali Haydar Sarı Sahil Bandı'ndan başlanarak Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak olan fener alayı düzenlenecek. 
Saat 21.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda havai fişek gösterisi düzenlenecek. 
Oğulcan Bölükbaşı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.