1 Mart 2023 Çarşamba

MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Erdek Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında 5 gündem, 4 ek gündem maddesi görüşüldü.
Erdek Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında 5 gündem, 4 ek gündem maddesi görüşüldü.
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık başkanlığında gerçekleşen toplantı, Ocak ayında alınan karar ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız nedeniyle saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 
1. gündem maddesinde belediye müdürlüklerinin yönetmeliklerinin onaylanması hakkındaki komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.
2. gündem maddesinde depremzedelere ayni ve nakdi yardım yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
3. gündem maddesinde plan onama-uygunluk görüşü ücretlerinin gelirler tarifesine eklenmesi konusu oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
4. gündem maddesinde yöresel ürünlerin tüketici ile buluşması için uygun sokak tahsis edilmesi konusu için oy birliğiyle komisyonlara ek süre verildi.
5. gündem maddesinde alınacak deprem tedbirleri oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. 
1. ek gündem maddesinde Sayıştay'ın gerekli düzenlemeleri istemesiyle düzenlenen Sosyal Hizmet Yardım Yönetmeliği oy birliği ile kabul edildi.
2. ek gündem maddesinde ilçe merkezinde yer alan iş yerlerinin yol tretuvarlarının işgali ve görüntünün bozulması nedeniyle cadde ve sokaklarda tek tip mimari kullanılması oy birliğiyle İmar, Plan ve Bütçe ile Estetik Komisyonuna havale edildi.
3. ek gündem maddesinde olağanüstü durumlarda kullanabilmek amacıyla radyo ve telsiz ağı bölgesi kurulması oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 
4. ek gündem maddesinde deprem için bölgeye giden belediye bünyesinde çalışan 3 personel üyesine birer maaş ikramiye verilmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Belediye Başkanı Burhan Karışık, 911 Arama Kurtarma ekibinde çalışan belediye personeli Murat Yoldaş başkanlığında Erdek'ten gönüllü vatandaşların da yer alabileceği bir birim kurulacağını, gerekli eğitimin de verileceğini ve aynı zamanda belediye binasının alt katındaki bir depoda deprem ile ilgili malzeme stoklarının yapılacağını söyledi.
Önümüzdeki ay belediye meclis toplantısının 5 Nisan Çarşamba saat 17.00'de yapılmasına karar verildi.
Oğulcan Bölükbaşı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.