6 Şubat 2023 Pazartesi

TÜM TÜRKİYE 10 İL İÇİN SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde depremlerin ardından tüm illerde olduğu gibi Balıkesir ve Erdek de hasar gören 10 il için seferber oldu.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremin ardından tüm illerde olduğu gibi Balıkesir ve Erdek de hasar gören 10 il için seferber oldu.
Saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki depremin ardından saat 13.27'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 şiddetindeki deprem ile birlikte 1014 can kaybı ve 7000 yaralı vatandaşımız var.
Depremin ilk yaşandığı andan itibaren tüm il ve ilçelerde seferberlik başladı. 

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Deprem bölgesine yönelik ayni yardımlar valiliklerimiz tarafından koordine edilmektedir. Ayni bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız, bağışlarını kendilerine en yakın kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bölgeye iletebilecektir." denildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Haydi Balıkesir! Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde birbirimize sımsıkı sarılalım. Belediyemiz bünyesinde hazırladığımız acil ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine gönderiyoruz. Sizler de battaniye, gıda kolisi, Isıtıcı, su ve giysi gibi tüm ihtiyaç malzemelerini Balıkesir Merkez BAKOM Binası ve ilçelerdeki itfaiye binalarına teslim edebilirsiniz." denildi. 

Erdek Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Haydi Erdek! Birlik olalım. Birçok ilimizi etkileyen depremden dolayı mağdur olan vatandaşlarımız için eldiven, mont, bot, bere, mont ve kışlık giysi (çocuklar için), katalitik soba, battaniye, powerbank, fener, pil, gıda kolisi (konserve), çocuk bezi, çocuk maması, temizlik ve hijyen malzemesi desteklerinizi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile size en yakın okul müdürlükleri ve muhtarlıklara teslim edebilirsiniz. Son kullanma tarihi geçmiş veya geçmeye yakın malzeme bağışı, ikinci el, kullanılmış malzeme bağışı yapılmamalıdır." denildi.

Erdek Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre il ve ilçelerde de şiddetli hissedilen ve hasar bırakan depremin ardından, evleri yıkılan, zor durumda kalan vatandaşlarımız için Erdek Belediyesi olarak yardım kampanyası başlatılmıştır. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın kötü hava şartlarında en büyük ihtiyaç olan; Battaniye, ısıtıcı, çocuk bezi, hijyenik ped, ayakkabı, mont, ceket, kazak, iç çamaşırı, çorap, çocuk maması, çocuk kıyafetleri, uyku tulumu, kuru gıda, konserve yiyecek vb. ihtiyaçları 2 gün içerisinde Belediyemiz Halk Masası'na bırakmaları önemle rica olur. Kıyafet, iç çamaşırı vb. ürünlerin kullanılmamış olması önemlidir. Tüm halkımıza önemle duyurulur." denildi.

Kızılay Erdek Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere nakdi ve ayni yardımlarınızı (battaniye, ısıtıcı, hijyen malzemeleri vb.) temsilciliğimize getirebilirsiniz. Gönderilecek olan yardım malzemelerinin kullanılmamış olması gerekmektedir. Yardımlar Piri Reis Cami altında bulunan Erdek Kızılay ofisinde toplanacaktır." denildi.

İkinci yapılan açıklamada ise "Ülkemizde meydana gelen deprem sonrası kan bağışı yapmak üzere siz değerli bağışçılarımızı kan vermeye davet ediyoruz." denilerek tüm gönüllü vatandaşları 9 Şubat Perşembe günü saat 11.30-17.30 arasında kan bağışı yapmaya davet etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.