19 Kasım 2022 Cumartesi

SEMPOZYUM KAPSAMINDA KYZİKOS ANTİK KENTİ ZİYARET EDİLDİ

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu kapsamında Kyzikos Antik Kenti ziyaret edildi.
Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu kapsamında Kyzikos Antik Kenti ziyaret edildi.
17-19 Kasım tarihleri arasında Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Kültür Varlıkları ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu kapsamında bugün saat 10.30'da ilçemiz Kyzikos Antik Kenti ziyaret edildi.
Kyzikos Antik Kenti ve kazılar hakkında bilgi veren Kyzikos Antik Kenti Kazı Alanı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, antik kentte Roma, Helen ve Bizans Dönemlerine ait çok sayıda mermer sütun çıkarıldığını belirtti. Kazı çalışmaları sırasında çıkarılan büyük bir mermer sütun hakkında bilgi veren Tercanlıoğlu, Kyzikos Antik Kenti'nde bu tür taşlardan 96 tane olduklarını düşündüklerini belirterek taş hakkında da katılımcılara bilgi verdi. Bilgilerin ardından katılımcılar çevredeki mermer taşları inceleyerek tonozlara da bakmayı ihmal etmediler.
Kyzikos Antik Kenti ziyareti sonrası antik kent sınırları dışarısında 2 sene önce tesadüfen bulunan ve kazı çalışmaları devam eden nekropol alanına geçildi. Burada da katılımcılara bilgi veren Tercanlıoğlu, mezarlar arasında çok güzel bir hoşgörü örneğine rastladıklarını belirterek kimsenin kimsenin mezarını bozmadan ya da tahrip etmeden cenazelerini gömdüklerini söyledi. 
Nekropol alanından sonra geçilecek olan Zeytinliada'ya lodostan dolayı gidilemedi. Sempozyum, Erdek'ten Bandırma'ya geri dönüş ile son buldu.
Ziyarete; Kyzikos Antik Kenti Kazı Alanı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, Kyzikos Antik Kenti Önceki Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Koçhan, çok sayıda akademisyen, öğretim görevlisi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Oğulcan Bölükbaşı









Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.