19 Temmuz 2022 Salı

BALIKESİR GENELİNDE ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANDI

Balıkesir il genelinde ormanlara giriş yasaklandı.
Balıkesir Valiliği sıcaklıkların artması ve bölgede rüzgarın etkili olmasıyla birlikte orman yangını çıkmasını önlemek amacıyla 31 Ağustos'a kadar Balıkesir genelindeki ormanlara girişi yasakladı.
Valilikten yapılan açıklama şöyle: Meteorolojiden alınan son bilgiler çerçevesinde, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının yükseleceği ve rüzgârın kuvvetli olarak etki göstereceği göz önüne alınarak orman yangını riskinin artacağı değerlendirilmiş olup aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir. 
 1-Balıkesir ili genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar 18.07.2022 tarihinden itibaren 31.08.2022 tarihine kadar yasaklanmıştır. 
2-Balıkesir ili Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu’nun 11.05.2022 tarihli ve 2022/1 sayılı Kararının 33. maddesinde sayılan mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanlarına ancak kontrollü olarak girilebilecek ve bu alanlarda sadece ateşsiz olarak piknik yapılabilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.