1 Mayıs 2022 Pazar

ERDEK'TE '1 MAYIS' KUTLAMASI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ilçemizde ilk defa kutlandı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ilçemizde ilk defa kutlandı.
Saat 14.30'da ilçemiz Ali Haydar Sarı Sahil Bandı'nın önünde toplanan kortej sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.
Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Kapıdağ Dayanışma Platformu adına Kadir Dadan yaptı. Dadan konuşmasında, "Zeytincisinden balıkçısına, ormancısından turizmcisine, fırıncısından lokantacısına, tüm üretenlere, tüm emekçilere selam olsun. Bugün tarihinde ilk kez Erdek'te 1 Mayıs kutluyoruz. 1 Mayıs emekçi kitlelerin sınıf bilincinin, sınıf dayanışmasının günü. Yalnızca ücretli emeğin işveren karşısında çalışma koşullarına dair haklarının mücadelesinin günü değil aynı zamanda ezilenlerin, yoksulların, tüm haksızlığa uğrayanların, devlete ve sermayeye karşı sesini yükseltmenin, taleplerin ortaya koyma, demokrasi içinde, sokakta, alanlarda olma günüdür. 1 Mayıs emektir, 1 Mayıs bu ülke için daima Taksim Meydanı ile birlikte anılmıştır. Bu durum acılarla dolu tarihsel geçmişinin yanı sıra kitlelerin sokaklara yansıması açısından ücretli emek güçlerinin büyük kentlerde yaşamasının da sonucudur. Bugünün dünyasında ise sermaye birikimine dayalı endüstriyel üretim biçimi sadece fabrikalarda büyük kentlerde değil tarlasından ormanına her yerdedir. Bütün üretici güçler şirketlerin kârına kâr katmak üzere bir düzende çalışmak üzere zorunda bırakılmaktadır. Mesele emeğin sömürüsü meselesidir. Çare emeğin mücadelesi ve sınıfın dayanışmasıdır." ifadelerini kullandı. Dadan'ın konuşmasının ardından sendikalar adına konuşmayı Hüseyin Şahin yaptı. Şahin'in ardından söz alan bir öğretmen söz verilen 3660 ek gösterge için verilen sözlerin tutulmasını istedi.
Program canlı müzik dinletisinin ardından sona erdi.
Oğulcan Bölükbaşı


















Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.