23 Nisan 2022 Cumartesi

ERDEK'TE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıldönümü Erdek'te törenlerle kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıldönümü Erdek'te törenlerle kutlandı.
İlk tören saat 09.45'te ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi.
İkinci tören ise saat 10.45'te ilçemiz 18 Eylül Stadı'nda gerçekleşti. 
Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy'un öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Camgöz, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yılını kutladığımız bugün ülkemiz ve milletimiz için önemli bir dönüm noktasıdır. Onun için mutluyuz, onun için gururluyuz. Bugün dünyanın tek çocuk bayramı olmasına ayrı bir önem arz etmektedir. Bu bayramın da çocuklara armağan edilmesinin büyük anlamı vardır. Çünkü çocuk gelecektir, çocuk girişimdir, yükseliştir ve çocuk güvendir. 23 Nisan 1920 tarihi altı çizilmesi gereken iki önemli hususu ihtiva etmektedir: Vatanın kurtuluşu ve bağımsızlığı için başta canı, kanı olmak üzere her şeyini feda etmiş milletin 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle ülke yönetiminde söz sahibi olması ve bu bayramın çocuklara armağan edilmiş olmasıdır. Sevgili çocuklar sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Milletimizin ufku sizlerle açılacak, ülkemizin omuzlarında daha da yükselecektir. Onun içindir ki Başkomutan Atatürk böyle bir günü tüm çocuklarımıza armağan etmiştir. Sizden beklentimiz bu armağanın değerini bilip çok çalışmanız, milli ve manevi değerlerimizden ayrılmadan ülkemizi dünya ülkeleri arasında ilk sırada yer almasını sağlamanızdır. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık ve egemenliğimizin kazanılmasında başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, canlarını seve seve feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anarken tüm dünya çocuklarının ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Sonra öğrenciler adına bir öğrenci günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Daha sonra tören anaokulları ve ilkokulların dans, ront, şiir, şarkı ve folklor gösterileriyle devam edip ödül töreniyle son buldu.
Oğulcan Bölükbaşı































Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.