17 Şubat 2022 Perşembe

BANDIRMA HAZAL VE SILA İÇİN TOPLANDI

Bandırma dün katledilen kızlar Hazal Alpyörük ve Sıla Şentürk için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.Bandırma, dün katledilen kızlar Hazal Alpyörük ve Sıla Şentürk için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. 
Dün eski nişanlısı tarafından öldürülen Sıla Şentürk ve kocası tarafından Bandırma'da öldürülen 4 aylık hamile Hazal Alpyörük için Bandırma'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak kadına şiddete ve kadın cinayetlerine tepki gösterildi.
Hazal Alpyörük'ün katili olan kocası Kadir Meşe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Meşe'nin adliyeye götürülürken gazetecilerin 'Hamile olduğunu biliyor muydun?' sorusuna 'Kim olsa aynı şeyi yapardı.' şeklinde yanıt verdi.
Katilin cezaevine gönderilmesinden birkaç saat sonra saat 18.00'de Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılarak kadına şiddete ve kadın cinayetlerine tepki gösterildi.
Eylemde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, "Kadına yönelik şiddet kadının elinden yaşama hakkının, onurunun, güvenliğinin, özgürlüğünün ve bedensel bütünlüğünün, sırf kadın olduğu için alınmasıdır. Kadınlarımız fiziksel, cinsel, duygusal ve ekonomik şiddet olmak üzere farklı türlerde şiddete maruz kalıyorlar. Kadınlarımız aile içinde kendilerinden fiziksel olarak güçlü olan erkekler tarafından bu şiddet türlerine maruz kalırken, erkeklerin şiddet uygulama nedenleri genellikle kadını kontrol etmek, cezalandırmak, korkutmak, kadına karşı güç gösterisinde bulunmak ve baskı kurmak oluyor. Her türlü şiddete karşı bir an önce çözüm bulunmalıdır. Yasaların bir an önce uygulanması gerekiyor. Cezaların caydırıcılığı olmalıdır. Farkındalık oluşturmak adına buradayız. Gerçekten acımız büyük. Olayın detaylarını öğrendikçe üzüntümüz daha da katlanarak büyüdü. Hepimizin mutlaka bir şeyler yapması lazım. Mücadelemiz ve dileğimiz bu olayların bitmesi elbette, fakat bugün yeni bir haberle daha sarsıldık. Kadın demeye dilim varmıyor. Kız kardeşimiz 16 yaşında bir çocuk Sıla da yine bıçaklanarak öldürülmüş. Gerçekten içimiz acıyor. Artık yeter, bu son olsun." dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.