29 Ağustos 2021 Pazar

ZAFER DALIŞI YAPTILAR

Erdek'te Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliğiyle engelli öğrenciler 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla zafer dalışı yaptılar.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Bağcılar Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliğiyle engelli öğrenciler bugün ilçemiz dalış kulübü önünde zafer dalışı yaptılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın ardından konuşmalara geçildi. 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir: 
30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bugünden bir etkinlikle kutlamaya başladık. Bağımsızlığı, onurlu bir yaşamın temeli olarak görmeyi ve her ne pahasına olursa olsun boyunduruk kabul etmemeyi en büyük ve en önemli milli hasretlerimiz arasında ifade edebiliriz. Coğrafyayı sadece toprak parçası olarak görmeyip kutlu bir vatan şeklinde izah etmemizi de bu hasretlerimizle açıklayabiliriz. 1071'den günümüze kadar vatan toprağımıza ve bağımsızlığımıza yönelik her türlü saldırıyı da aynı inançla bertaraf etmeyi başarmış asil bir milletiz. 30 Ağustos bu saldırılarının en büyüğünün hezimete uğrayışı ve Anadolu'nun vatan toprağı olarak tescil edilişinin simgesidir. 30 Ağustos aynı zamanda cumhuriyetin müjdecisi ve büyük kazanımların habercisidir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bu vesileyle büyük bir coşkuyla kutluyor emanetçisi olduğumuz cumhuriyetin ve kazanımlarının bekası için var gücümüzle çalışıyoruz. Büyük zaferin 99. yıldönümünde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Birazdan gençlerimiz burada zafer dalışı yapacaklar ve şanlı al bayrağımızı sudan çıkararak Türkiye Cumhuriyeti'ne ve tüm dünyaya göstermiş olacaklar. 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı:
Büyük Taarruz'un 99. yılında düzenlediğimiz 30 Ağustos Zafer Dalışı vesilesiyle bir aradayız. Bağcılar Belediyesi olarak birçok iş birlikleri yapıyoruz. Bunların en anlamlılarından bir tanesi de engelli kardeşlerimiz ile yaptığımız programlar olduğunu ifade etmek istiyorum. Onlar engelli değil özel insanlar. Eğer biz onlar için hayatlarındaki engelleri kaldırmış olsak herhalde onlara engelli demeyiz. Esas engelli onları kaldırmayanlar ve görmeyenlerdir. Dünyada eşi ve benzeri olmayan komutanlar, liderler, asker adamları yetiştirmiş bir milletiz. Ağustos ayı da bunların en anlamlılarına şahitlik eden bir aydır. 2 yıl önce de yine 30 Ağustos'ta zafer dalışı gerçekleştirmiştik. Bu da 2. zafer dalışımız oldu. Üniversitemiz ile birlikte de bundan sonraki süreçte güzel programlara da imza atacağımızı da ifade etmek istiyorum.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık:
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğinde Zafer Dalışı yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Bağcılar Belediye Başkanımın ve Onyedi Eylül Üniversitesi'nin hazırladığı bu dalışta bizler de ev sahipliği yapıyoruz. İnşallah bundan sonraki yapılacak tüm etkinliklerde bizleri de aralarına katarlarsa bizler de yardımcı olacağız. Engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için biz de Erdek'te elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da inşallah hep birlikte hareket edeceğiz.

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy:
Bu gençlerimiz gerçekten çok özel. Bu gençlerimizin önündeki engelleri kaldırdığımız zaman ne kadar yetenekli olduklarını, olabileceklerini bizlere gösterdiler. 5 günlük bir eğitim sonunda dalış sertifikası almaya hak kazandılar. Hepsi pırıl pırıl, hepsi heyecanlı dönüp bize bakıyoruz. Acaba hangimizde bu sertifika var? Demek ki bu kardeşlerimize, bu özel kardeşlerimize fırsat verilirse bizleri geçebileceklerini bu etkinlikte gördük. İnşallah bir sonraki etkinliği de burada daha geniş katılımlı yapacağımızı umut ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız şerefle, gururla, onurla kutlu olsun.

Balıkesir AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı:
2009-2014 yılları arasında Bağcılar'da belediye meclis üyesi, belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Bugün Tokyo Paralimpik Olimpiyatları'nda yarışacak Zübeyde ve Hamide defalarca Avrupa Şampiyonu oldular, Dünya Şampiyonu oldular. Ülkemize gururla ay yıldızlı bayrağımızı Zafer Bayramınızın 99. seneyi devriyesinde Tokyo'da dalgalandıracaklarını ümit ediyorum. Zafer dalışımızın ve Zafer Bayramımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya plaket ve minyatür resim hediye etti. Konuşmaların ardından dalgıçlar eğitmenleri ile birlikte Dalış Kulübü önünde denize dalarak Türk Bayrağı çıkardılar. Dalgıçlar, "30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun" dedikten sonra izleyicilerden alkış topladılar.
Etkinliğe; Balıkesir AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Bölümü Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, siyasi parti temsilcileri, dalış eğitmenleri, engelli öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.
(Oğulcan Bölükbaşı)















Haberin Videoları:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.