7 Nisan 2021 Çarşamba

MECLİS TOPLANTISINDA 28 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Erdek Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı yapıldı.
 Nisan ayı olağan belediye meclis toplantısı bugün Covid-19 tedbirleri kapsamında Erdekspor Sosyal Tesislerinde Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı başkanlığında gerçekleştirildi.
 Toplantıda 28 gündem, 1 ek gündem maddesi görüşüldü.
 İlk 3 gündem maddesinde, gizli oylamayla meclis 1. ve 2. başkan vekili, 2 adet asil, 2 adet yedek Meclis katibi ve 2 adet encümen üyesi seçimi yapıldı.
 4, 5 ve 6. gündem maddelerinde ise Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, İmar Komisyonu üyeleri ve Kadın ve Aile Komisyonu üyeleri seçildi.
 7. gündem maddesinde ilçemiz Narlı Mahallesi onaylı imar planlarında 3621/3830 sayılı Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin Tanımlar Başlıklı 4. maddesi uyarınca Kısmi Yapılaşma oranı belirlenmesi görüşüldü.
 8. gündem maddesinde Ocaklar Mahallesi Plan Notlarında değişiklik yapılması görüşüldü.
 9. gündem maddesinde Erdek Belediyesi plan notlarında hmax(yükseklik) =serbest olarak belirlenmiş kullanımların yüksekliklerinin belirlenmesi görüşüldü.
 10. gündem maddesinde ilçemiz Atatürk Mahallesi'nde 154 ada 142 parselde yapılacak olan yapının zemin katının konut olarak kullanılması görüşüldü.
 11. gündem maddesinde planlı ve plansız alanlar imar yönetmeliğine tabi parsellerde mimari proje tasarımlarında bahçe ve bina ana girişlerinde erişilebilirliğin sağlanması görüşüldü.
 12. gündem maddesinde Karşıyaka-Tatlısu İlave-revizyon-ıslah Uygulama İmar Plan Notlarında değişiklik yapılması, 13. gündem maddesinde Karşıyaka-Tatlısu İlave-revizyon-ıslah Uygulama İmar Planlarında hmax belirlenmesi, gündemin 14. maddesinde ise Tatlısu Karşıyaka Mahalleri'nde Uygulama İmar Plan Değişikliği yapılması görüşüldü.
 15. gündem maddesinde şantiye şefi görevi yapan mühendis ve mimarlardan alınan yıllık kayıt ücretinin düşürülmesi görüşüldü.
 16. gündem maddesinde mimari estetik komisyonu oluşumu ve çalışma esasları yönetmeliğinin onaylanması görüşüldü.
 17 ve 18. gündem maddelerinde geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Dr. Süleyman Bezirkanoğlu ve Öğretmen Ali Güneri'nin isminin cadde veya sokaklara verilmesi talebi Plan ve Bütçe İmar Komisyonu'nda görüşüldü.
 19. gündem maddesinde Ocaklar Mahallesi 5 pafta 1271 parselde kayıtlı taşınmazın zemin katının konuta çevrilmesi ve 20. gündem maddesinde ise Yalı Mahallesi 284 ada 51 parselde kayıtlı taşınmazın zemin katının ticaret olarak izin verilmesi görüşüldü.
 21. gündem maddesinde Bandırma Erdek İl Yolu (Erdek-Narlı) arası karayolu güzergahı ve yakın çevresi 1/100 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği görüşüldü.
 22. gündem maddesinde 2021 yılı Gelirler Tarifesi, 23. gündem maddesinde kazı ruhsatları ve bedelleri görüşüldü.
 24. gündem maddesinde Narlı Mahallesi'nde mülkiyeti Erdek Belediyesi'ne ait 973 parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan iki katlı yapının ikinci katını Cami lojmanı olarak ilçemiz müftülüğüne tahsis edilmesi görüşüldü.
 25. gündem maddesinde ilçemiz balıkçı esnafının vermiş olduğu dilekçe, 26. gündem maddesinde belediyeye ait hizmet birimi kurulması, 27. gündem maddesinde faaliyet raporu ve 28. gündem maddesinde denetim komisyonu raporu görüşüldü.

ADALET SARAYI MADDESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Yalı Mahallesi Kanava Mevkii 874 ada 2 parselin gittisi olacak taşınmazın Adliye Sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı'na devir veya tahsis yapılması oy birliğiyle kabul edildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.