11 Aralık 2020 Cuma

OLTA BALIKÇILARININ MESAFELERİ BELİRLENDİ

 İçişler Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede olta balıkçılarının arasındaki mesafesinin 3 metre olması kuralı getirildi. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler” konulu genelge gönderdi.
 Olta balıkçılığı nedeniyle kalabalıkların arttığı ve buna bağlı sebeple koronavirüs bulaşma hızının artması nedeniyle oltayla balık tutanlar arasında mesafe olması gerektiği belirtilen genelgede şu kararlar yer aldı:

 - Olta balıkçılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında kişiler arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak.

- Gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan yer etiketi vb.) ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılacak.

- Belirlenmiş her bir alan içerisinde sadece bir kişinin bulunması gerektiği olta balıkçılığı yapan vatandaşlara bildirilecek.

- Belediyelerce olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için en az bir zabıta personeli, alan sorumlusu olarak belirlenecek.

  Bu genelgenin yayımlanmasıyla birlikte ilçemiz zabıta ekipleri ilçemizde balık tutulan alanlara 3'er metrelik mesafe bırakarak sprey boyayla nokta işareti çizdiler.

 Dün ilçemiz merkezinde, bugün ise Ocaklar Mahallesi'nde zabıta ekipleri balık tutulan yerleri 3'er metre mesafeyle, sprey boyayla işaret koyuldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.