14 Aralık 2020 Pazartesi

ESNAFA DESTEK VE YILBAŞINDA SOKAK KISITLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü kabine toplantısının ardından esnafa verilecek kira ve nakit desteğini ve yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasını açıkladı.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kararları açıkladı.
 İşte o kararlar:
 - Yıl sonuna kadar %20'den, %10'a indirilen gaymenkul kiralarındaki stopaj oranı 1 Haziran'a kadar uzatıldı. 
- %18'den, %8'e indirilen iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranı da 1 Haziran'a kadar %8 olarak uygulanmaya devam edecek. Birçok sektörde yapılan KDV indirimi de 1 Haziran'a kadar uzatıldı.
- Kısıtlamalardan etkilenen 806 bin vatandaş ile salgından etkilenen 432 bin 567 esnafa, toplamda sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişi olan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapılacak. İş yeri kira olan esnafa 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak.
- Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzatıldı.
- Belediyelere mülkiyet veya tasarruflarında bulunan taşınmazların, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkanı sağlandı.
- Hibe şeklinde verilecek olan doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler de faydalanacak.
- Sağlıkçılara ve diğer çalışanlara destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları, ana sınıfları hariç, faaliyetlerini sürdürebilecek.
- Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının kadrolarına göre vazife malullüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak. Vazife malulü sağlık çalışanların aileleri maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaklar.


 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den, 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'a kadar 4 gün boyunca kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.