11 Mayıs 2020 Pazartesi

ERDOĞAN AÇIKLADI... 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI VAR!..

17-18-19-20 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlaması olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Kabine Toplantısının ardından ulusa seslendi:
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

16-17-18 ve 19 Mayıs günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

18-19 Mayıs günlerinde bakkal, market, kasap, manav, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin 10.00-16.00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olmalarına imkan tanıyoruz.

Yaşlılarımız 17 Mayıs Pazar günü 11.00-17.00 arası yine sokağa çıkabileceklerdir. 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günleri 2 grup halinde sokağa çıkmayı sürdürecektir.

Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu haftaki toplantılarda, 9 ilimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirdik.
Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerimizde kısıtlamayı kaldırdık.

Herhangi bir olumsuzluk durumunda sınırlandırmaları yeniden artırmamak için bu hatırlatmaları yapıyoruz. Noterlerde nöbetçilik uygulamasını kaldırarak, normal çalışma dönemine geri döndürüyoruz.

Şimdi bez maske ile ilgili yeni bir adım atıyoruz. Bunlar için bir üst fiyat tespit edilerek satışına izin verilecek.

Emeklilerimizin bu ay ki ödemelerini 15 Mayıs’tan itibaren hesaplarına yatırarak bayrama kadar tamamlayacağız. Mayıs ayı işsizlik sigortası ödemelerini de öne çektik.

İlk 2 fazda, 4,4 milyon vatandaşımıza biner lira nakit desteği verdik. Özellikle salgın desteği nedeniyle işsiz kalan vatandaşlarımız için 3. faz nakit desteğinde ödemeler başladı. Bu kapsamda ödeme yapılan kişi sayısı 900 bini buldu.

19 Mayıs gecesi, sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte alınan izinlerle vatandaşlarımız şehir dışına çıkabileceklerdir.

Hasatla birlikte yaş çay alımları başlayacaktır.


Ilısu Barajı’nın 6 tribününden ilkinin 19 Mayıs’ta hizmete alacağımıza ilişkin müjdeyi de kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.