21 Mayıs 2020 Perşembe

BU AKŞAM SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Meteoroloji uyardı. Bu akşamdan itibaren gelen soğuk ve yağışlı hava 5 gün boyunca sürecek.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamanın devamında, Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağı ve Ramazan Bayramı'nda hava sıcaklıkların mevsim normalleri altında olacağı tahmin edildiği belirtildi.
 Açıklamanın devamında, "Bölge geçtiğimiz hafta içinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında kaldı. Sıcak hava dalgası nedeniyle bölgemizde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10 ila 13 derece üzerinde seyretmiş ve uzun yıllar Mayıs ayı en yüksek sıcaklık rekorları kırılmıştır. 
 Bölgemizde etkili olan sıcak hava dalgasının bugünden itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak etkisini kaybetmeye başlayarak etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bugün kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceği, Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (8-10 °C) olmak üzere bölge genelinde azalacağı ve mevsim normalleri altında seyredileceği tahmin ediliyor. 
 Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemi; bu akşam saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir'in Kuzey kesimlerinde yerel olarak gök gürültüsü sağanak yağışlara neden olması beklenmektedir.
 Yağışlı sistemin 22 Mayıs Cuma günü bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması beklenmektedir.
 Başlama Zamanı: 21 Mayıs Perşembe / 06.00
 Bitiş Zamanı : 26 Mayıs Salı / 23.59" 
denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.