18 Mayıs 2020 Pazartesi

BAYRAMDA 81 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK

23-24-25 ve 26 Mayıs tarihlerinde tüm Türkiye'de sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
 Bugün 15.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 İşte normalleşme planında yeni açıklanan maddeler:
 - İş yerlerinin girişlerine çalışma saati, kullanım alanı ve aynı anda içeride bulunabilecek müşteri sayısını gösteren kapasite bilgisi afişleri asılacak.
 - Arife gününden bayramın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine sokağa çıkabilecek. 
- Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek.
- 15 il (İstanbul, İzmir, Bursa, Manisa, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Eskişehir, Ankara, Konya, Kayseri, Samsun, Gaziantep ve Van) için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatıldı.
- Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri, belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayı itibarıyla yeniden başlayacak. Aynı şekilde açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş bulunan 60 bin mahkum Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatıldı.
- 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen şartları uygun camilerden başlanarak camiler ibadete açılacak. 
- Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdi. Yeni eğitim-öğretim yılı Eylül ayında başlayacak.
- Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.