7 Ekim 2019 Pazartesi

İLHAN RET OYUNUN NEDENİNİ AÇIKLADI

Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 14 terminalin işletme, tadilat ve yapım işlerinin Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş.’ye devri konusu yapılan oylamada, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek ve Büyükşehir Meclis Üyesi Canan Kırdar ile birlikte red oyu veren İbrahim İlhan red oyunun sebebini açıkladı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 26.09.2019 tarihindeki meclis gündemine, Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 14 Terminal’in işletme, tadilat ve yapım işlerinin Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş.’ye devri konusu yapılan oylama ile gerçekleşmişti. Yapılan oylamada, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ile Erdek ve Büyükşehir Meclis Üyeleri İbrahim İlhan ve Canan Kırdar, meclis grup kararı ile birlikte teklife red oyu kullanmışlardı.
 Meclisteki oylamanın ardından, sosyal medyada konuyu araştırmadan, bilmeden yapılan haksız eleştirilere açıklık getiren Meclis Üyesi İbrahim İlhan, yaptığı yazılı açıklamada, kullandıkları red oylarını gerekçeleriyle açıkladı. İlhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
26 Eylül 2019 tarihinde yapılan Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan oylama ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait olan 14 terminalin işletme, tadilat ve yapım işleri BTT A.Ş.’ye devri gerçekleşmiştir.
Bu Karara göre, Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Susurluk, Bigadiç ve Sarımsaklı’da yeni Terminal, ve içinde Erdek’in de bulunduğu diğer 11 adet mevcut terminal de tadilat ve işletmesini devir alınmıştı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçtiği 2014 yılından beri Erdek terminalinin mezbeleliği’ni tüm Erdek Halkı ve Tatilciler şahit olmuştur. Biz Erdek’imize yakışır bir proje beklerken onaylanan bu karar bizi hayal kırıklığına uğratmıştır.
 Kapsamlı bir çalışma olmadan meclise sunulması hatalı, Proje yok ne yapılacağı belli değil, 14 Terminalin topluca meclis gündemine gelip oylamaya sunulması son derece yanlış bir karar olmuştur. Her Terminalin tek tek mecliste irdelenip oylamaya sunulması gerekmekte idi. Çünkü her terminalin mevcut durumu birbirinden farklılıklar içermektedir. Örneğin Susurluk, Bigadiç ve Sarımsaklı Terminali sıfırdan yapılacağından bu oylama tabi ki oy birliği ile çıkardı. Diğer ilçelerde durum farklılıklar göstermekte. Kendi ilçemizi örnek verecek olursak Erdek için oylanıp kabul edilen durum aynen şöyledir; mevcup otogar binası yıkılıp yandaki Yeni alana yapılacak (Konteynırların Bulunduğu alan) ve ayrılan tahmini rakam 200 bin TL Plaka Tanıma ve Yıkama Otomasyonları içinde 153 bin 500 TL. Yani 5 buçuk yıldır şu otogarımız düzenlensin Erdek’e yakışır bir otogarımız olsun diye beklerken karşımıza çıkan rakam 353 bin 500 TL gibi komik bir bütçe olmuştur. Tabi ki biz bu durumu kabul etmeyerek ret oyu verdik.
Modern şehircilik anlayışında terminal binaları şehrin dışında en uygun yere konuşlandırılır. Yaz sezonunda Erdek’teki trafik karmaşası herkesin malumu, hiç bunlar irdelenmeden ve proje oluşturulmadan oldu bittiye getirerek, formaliteden işlem yapılması sağlıklı bir sonuç getirmeyecektir. Turizm ilçelerinde çok önemli olan terminaller, bu kadar basit bir hazırlıkla meclise geliyorsa, sonucu da başlangıcı gibi biter.
 Mevcut 11 terminalin içinde büfe, otobüs yazıhanesi ve çeşitli iş yerleri çalışır durumdadır. Kira süreleri devam eden bu işletmelerin en az zarar görmeleri açısından tahliyeleri nasıl planlanmıştır? Ne kadar zaman alacaktır? Tahliyesi gerçekleşen işletmecilere tekrar bir hak verilecek mi yada 2886 sayılı ihale kanunu mevcut işletmeciler için de geçerli mi olacak?
 Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’ın yıllarca özlediğimiz iyimser ve yapıcı davranışları, bizlere umut olmuş ve karşılığını da bulmuştur. Bizim Sadece Erdek için değil, Balıkesir’in her bölgesi için alınan kararlarda bakış açımız bölgenin menfaati ve halka hizmettir. Bundan önceki 5 yıllık dönemde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Belediye Şirketleri ile birlikte 
2 buçuk milyar TL borç yükünün altına girmiştir. Her ilçede bu borç yükünden nasibini almıştır. Aynı hataların yapılmaması için mücadelemiz sürecektir.” dediler. 
(Kaynak: Erdek Doğuş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.