15 Mart 2023 Çarşamba

SEYİTGAZİ TEPESİ KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ilçemizde bulunan Seyitgazi Tepesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ilçemizde bulunan Seyitgazi Tepesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Erdek Seyitgazi Tepesi Doğal Sit Alanı, doğal sit alanlarının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, belirtilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.
Resmi Gazete'de, "6933 sayılı kararla Balıkesir İli, Erdek İlçesi sınırları içerisinde bulunan Seyitgazi Tepesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir." denildi. 
Aynı zamanda Ayvalık'ta bulunan Yumurta Adası ve Güneş Adası ve Lale Adası da Cumhurbaşkanlığı kararıyla doğal sit alanlarının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, belirtilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.