21 Aralık 2022 Çarşamba

ALİ SAVAŞ: ZİRAAT ODASI YALI MAHALLESİ DELEGE ADAYIYIM

Ali Savaş, 25 Aralık'ta yapılacak olan Ziraat Odası delege seçimlerinde Yalı Mahallesi delege adaylığını açıkladı.
Ali Savaş, 25 Aralık'ta yapılacak olan Ziraat Odası delege seçimlerinde Yalı Mahallesi delege adaylığını açıkladı.
İlçemizde 2003-2008 yılları arasında Marmarabirlik Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmuş olan ve ilçemiz üreticilerinden Ali Savaş, Ziraat Odası'na Yalı Mahallesi'ne delege adaylığını açıkladı.
1968 doğumlu olan Ali Savaş zeytincilikle uğraştığını belirterek 2003-2008 yılları arasında S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nde Refi Taviloğlu'nun yönetim kurulu üyesi olduğunu söyleyen Ali Savaş, "2008 yılında Marmarabirlik'ten ayrıldıktan sonra Erdek ve Paşalimanı'nda zeytincilik ile ilgilendiğini belirtti. Savaş sözlerinin devamında, "Arkadaşların desteği ile bu işe dönmemizi istediler. Ben de arkadaşlarımı kıramayarak Ziraat Odası'na başkanlığımı açıkladım. Tabi öncelikle Yalı Mahallesi'nden delege adayı seçilmem lazım. Pazar günü diğer arkadaşlarımızla birlikte çekişmeli seçime gireceğiz. Hayırlısı olsun, hak eden kazansın." dedi.

Marmarabirlik'te görev yaptığı sürede aldıkları kararlarla güzel işler başardıklarını söyleyen Ali Savaş, "Projelerimizi gerçekleştirtmek isterken kadro dışı kaldık. Tabi o dönem yetiştiremediğimiz bu işlemleri Ziraat Odası çerçevesinde yapabileceğimize inanarak buradan yola çıktık. Sebebi de budur." ifadelerini kullandı. 

Ali Savaş projeleri hakkında şöyle konuştu: "Benim için önemli olan 1 milyon kayıtlı ağaca sahip olan Erdek bölgesi, Marmara Adası, Mürefte, Edincik, dört tane kardeş kooperatif. Burada eğitimini veren bir zeytincilik lisesi yok. Mesela Edremit'te yetkililer zeytincilik lisesi kurmuşlar. Burada ihtiyaç var mı? Bana göre yıllar önce yapılması gerekiyordu. Manisa Akhisar'da zeytincilik yüksekokulu kurulmuş. Onu da kuran Erdekli bir arkadaşımız. Bunun bir kurumun eşliğinde olması daha güzel. Seçildiğimiz takdirde bunu devreye sokacağız.

"Odaya üye olanlar arasında sadece zeytincilik yapan yok, balıkçılık yapan, arıcılık yapan, Kapıdağ'da arıcılık yapan 3-5 kişi var, bu sayıyı arttıralım. Bunun yanında bölgemiz lojistik olarak uygun, seracılık yapılabilir. Küçükbaş hayvancılık yapanlar lojistik destek alamıyorlar. KOSGEB'in çok güzel kredileri var. Gençlere bunlar anlatılmalı ama anlatan kurum yok. Biz bunu yapacağız. Plan projelerimiz hazır."

"Ziraat Odası şeffaf ve üretken olmalı. Bugün gelen gübre, damlama sistemi, ilaç her yerde var. Bunun müstahsile nasıl bir yardımı var anlamıyorum. Bizim sosyal projelerimiz var bunları üretmeli. Sadece orada satış yapıp para kazanmakla değil. Bir diğer projemiz üretici ile tüketiciyi bir araya getirecek halk pazarı kurmak. Üretici ürettiği ürünün fazlasını kurumumuza getirsin, parasını alsın. Bunu bilen halk da doğal olduğu için kurumdan alacaktır. Biz burada tarım marketi kurmak istiyoruz."

"Yaşlanan nüfusa sahibiz. Genç nüfus da uğraşamadığından el değiştiriyor. Bakmak isteyip de bakamayanlar var. Bir projemiz de şu: İnsanlar odamıza gelecekler. Biz de onları yönlendireceğiz. Buradan bir rant doğar. Biz tüm çalışanları bir çatı altında toplayıp iş arar değil iş sunar hale getirmek istiyoruz." 

"Öncelikle Ziraat Odası ile Marmarabirlik'i ayırt edeceğiz. Müstahsil nereye kayıtlı olduğunu bilecek. Sonra odalara ayrılacak. Ziraatçının ana merkezi Ziraat Odası'dır. Ziraat Odası'nın geri kalmışlığını büyük dokunuşlarla o heyecanı getireceğiz. Önümüzde uzun bir yol var. Kendimizi 29 delegeye anlatmamız lazım. Bizim en büyük projemizden biri de tarımsal turizm. Bizim köyümüzde susam üretimi düşmüş, projemizi hazırladık. Susam yağımızı, tahinimizi üreteceğiz. Sadece zeytin değil, mor soğandan, kuru fasulyeden tutun evlerde yapılan eriştelere kadar hepsine el atmak istiyoruz. Herkes gülecek."

Siyasetin bu işin içinde de olacağına dikkat çeken Ali Savaş, "Diğer adaylar siyasetten uzak bir kurum olması gerektiğini anlatıyorlar. Daha önceki zamanlarda siyaset olmadan olmamış. Siyasiler odalara karışabiliyor onlara da hak veriyorum. Bir yeri yönetmek için siyasilere de ihtiyaç var. Buraya siyasetle gelenler şimdi siyaset olmaz diyemezler. Siyaset bu işin içinde de olacak. Örneğin geçmişte tüm siyasi partilerin bir araya gelmesiyle Refi Taviloğlu 10 seneyi geçkin Marmarabirlik Bursa'da başkanlık yaptı." dedi.

Ali Savaş, "Sokaktan adaylığımızı destekleyenler var ama kimse kimseye bir şey demez. Biz savaşımızı vereceğiz, bunu değerlendirecek olan halkımız." diyerek sözlerine son verdi. 
Oğulcan Bölükbaşı - Kıvanç Doğruel

Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.