5 Ekim 2022 Çarşamba

ÖZGÖR'DEN UYARI

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, zeytin hasatına günler kala zeytinlik alanlarında ürün hırsızlıkları ve hayvan otlatmaları sıkça görülmesine karşı zeytin üreticilerini uyardı.
Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, zeytin hasatına günler kala zeytinlik alanlarında ürün hırsızlıklarının ve hayvan otlatmalarının sıkça görülmesine karşı zeytin üreticilerini uyardı.
Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör yaptığı açıklamada, "İlçemizin temel tarımsal geçim kaynağı zeytin hasatına günler kala, zeytinlik alanlarında ürün hırsızlıkları ve hayvan otlatmaları sıkça görülmekte olup maalesef son günlerde de had safhaya ulaşmıştır. Üstelik bu konuda Balıkesir Valiliği'nce çıkarılan genelge hükümlerine göre alınan tedbirler kapsamında zeytinlik alanlarında işi olmayanların ve bulunması gerekenlerin de kontrollerde çiftçilik belgesini yanında bulundurması gerektiği bildirilerde ifade edilmiştir. Yine Erdek Kaymakamlığı'nın almış olduğu kararlar neticesinde her ne ad altında olursa olsun sahibinden izinsiz toplanan ürünler hakkında toplayanlara yasal işlemler yapılacağı da ayrıca  duyurulmuştur. Unutulmamalıdır ki hiçbir zeytin ağacı sahipsiz değildir. Ve hiç kimsenin de başkasına ait zeytinliklere izinsiz girerek başak, göz hakkı vs. gibi sudan sebeplerle bu ağaçlardan zeytin ürünü toplamaya hakkı yoktur. Üreticinin ürününü izinsiz ve gerekçesiz toplanan her bir tanesi zeytin hırsızlık suçu içermektedir. Bu kanunlarımızca suç olduğu gibi dinimizce de haramdır. Onun için alınan karar ve tedbirler kapsamında sahada yakalananlar hakkında yasal işlemler başlatılacak olup, sonrasında zor durumda kalmamak için zeytinlik sahalarından hasat süresi ilgili şahısların haricinde boyunca uzak durulmalıdır. Tüm kamuoyuna ilanen duyurulur." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.