7 Ekim 2022 Cuma

KAZADA VEFAT EDEN DİŞ HEKİMİNİN ORGANLARI 4 HASTAYA UMUT OLDU

Geçtiğimiz günlerde Bandırma'da kamyonetin çarpması sonucu vefat eden diş hekimi Kemal Terzioğlu'nun organları 4 hastaya umut oldu.
Geçtiğimiz günlerde Bandırma'da kamyonetin çarpması sonucu vefat eden diş hekimi Kemal Terzioğlu'nun organları 4 hastaya umut oldu.
Trafik kazası sonucu Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan diş hekimi 66 yaşındaki Kemal Terzioğlu’nun beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle görüşen doktorlar, organ bağışı için izin istedi. Ailesinin onay vermesinin ardından Kemal Terzioğlu’nun karaciğeri, böbrekleri ve korneaları nakil yapmak üzere alındı.
Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Muammer Hayri Bektaş, Terizoğlu'nun karaciğerini Bursa Uludağ Üniversitesi, böbreklerini Bursa Acıbadem Hastanesi, kornealarını ise Balıkesir Üniversitesinin talep ettiğini kaydetti.
Bektaş, "Yıllarca insanlara şifa dağıtan, binlerce insana şifa veren Kemal Terzioğlu, son nefesinde de ailesinin onamı ile diğer insanlara can oldu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı dileklerimizde bulunduk. Keşke herkes bu kadar şuurlu olsa, çok insanların organlara ihtiyacı var. Bu konuda daha hassas davranılması çok önemli bizde bunun için buradayız." dedi.
Organları bağışlanan Kemal Terzioğlu’nun Kadın Doğum Uzmanı olarak Mardin Devlet Hastanesinde görev yapan kızı Sanem Mungan da "Babam yaşamayı çok severdi. İnşallah organları başka vücutlarda başka hayatları yaşatacak. Umarım diğer vatandaşlara da bu şekilde örnek olur." ifadelerini kullandı.
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.