10 Ekim 2022 Pazartesi

'KADINA ŞİDDETE DUR' DEMEK İÇİN TOPLANDILAR

Erdek Belediyesi 'Kadına Şiddete Dur' demek için bir basın açıklaması düzenledi.
Erdek Belediyesi 'Kadına Şiddete Dur' demek için bir basın açıklaması düzenledi.
İlçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda saat 14.00'te düzenlenen basın açıklamasına Erdek Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, belediye kadın personelleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat yaptığı açıklamada, "Şiddet, her toplumda, her dönemde var olan ve bugün de devam eden sosyal bir olgudur. Tanımlamaya kalktığımızda ilk aklımıza gelen fiziksel olsa da şiddetin psikolojik, ekonomik, cinsel, sözel gibi pek çok değişik türü vardır. Kadına yönelik şiddette sıraladığımız unsurlar da her geçen gün artıyor ve artmaya da devam etmektedir. Kadın caddede, sokakta, evde, iş yerinde tacizin, istismarın ve eşitsizliğin değişmeyen unsuru olmaya devam ediyor. Dünyada milyonlarca kadın, şiddete ve baskıya maruz kalıyor. Dünyada her gün yüzlerce kadın en yakınları tarafından öldürülüyor. Şiddetin oluş şekli değişse de mağduru değişmeyerek hep kadın oluyor. Bazen en sevdiklerinin, bazen kendini bilmez arkadaş çevresinin, bazen de ebeveynlerinin sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kalınıyor ve bu insanların bir çoğu yaşamını yitiriyor. Hiçbir inançta kadına yönelik şiddete izin verilmemiştir. Bizler, 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bizler, "Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” diyen bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletiyiz. Bizler hak, hukuk ve adalet çerçevesinde, insana saygıya ve insan sevgisine inanıyoruz ve inanmaya devam edeceğiz. Türk örf, adet ve geleneklerinde kadını yüceltmek dururken kadınlarımıza, bizlere şiddet uygulayan bu sorumsuz davranış içerisinde bulunan kişileri uyguladıkları şiddet ile kınıyoruz. Sözlerime Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu cümlesiyle son vermek istiyorum: "Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” Kadına yönelik şiddete "hayır" ve kadına yönelik şiddet insanlık suçudur." ifadelerini kullandı.
Açıklama boyunca belediye kadın personellerinin elinde "Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur" pankartı olması dikkat çekti.  
Oğulcan Bölükbaşı





Haberin Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.