8 Ekim 2022 Cumartesi

ERDOĞAN BALIKESİR'DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de toplu açılış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de toplu açılış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Meydanı'nda düzenlenen Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile parti teşkilatı yer aldı. Öte yandan, törene Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede de online katıldı. 

Törende halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sorunumuz fiyatların dalgalanmasıdır. Bu basit gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala faiz lafı gevelemeye devam ededursun, biz kendi işimize bakarak üretimi ve istihdamı desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu kardeşiniz, bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin. Bu yolda önümüzde kimse duramaz. Bir olacağız, iri, diri, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şurada bir tane pankart açılmış. Dikkatimi çekti. Siz ezberlemişsinizdir ama herhalde bir hatırlatmam gerekecek. 'Zeytini koydum tasa çıkardım yağını basa basa. Balıkesir efelerinden oy yok sana altılı masa' Bizim insanımız böyle. Milletimiz böyle. Kimsenin aklına gelmeyeni onlar evelallah koyarlar masaya. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maşallah karşımdaki topluluğa bakıyorum. Bu ne muhteşem bir katılım. Balıkesir bugün bir başka. Gümbür gümbür nereye yürüyor? 2023'e yürüyor. Eliniz, diliniz dert görmesin. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları inşallah sandıkları patlatmaya var mıyız? Sandıklardan inşallah Cumhur İttifakı ile geleceğe yürümeye var mıyız? Bugün burada toplam yatırım bedeli 10 milyar 819 milyon lirayı bulan güncellenmiş harcama tutarıyla da 37,5 milyar lirayı geçen 357 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışını yapıyoruz. Balıkesir'e yakışır. Biz yola çıkarken ne dedik? Dört ana başlık dedik. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Bu dört ana başlığı tarım, enerji, dış politikayla güçlendirdik. Türkiye'yi 20 yılda hamdolsun bu dört temel direk üzerinde yükselterek buralara geldik.

İlçelerdeki yatırımlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Balıkesir'de son 20 yılda şehrimize kazandırdığımız eserleri hatırlatmak istiyorum. Toplam 50 milyar lira tutarında Balıkesir'e yatırım yaptık. Eğitimde 4 bin 448 adet yeni derslik kazandırdık. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi olan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'ni kurduk. Gençlik ve sporda 8 bin 279 kişi kapasiteli yüksek öğretim yurt binaları açtık. 37 adet spor tesisi inşa ettik. Sağlıkta Balıkesir'e toplamda 2 bin 334 yataklı 32 hastaneyle birlikte 78 sağlık tesisi yaptık. Sosyal yardımlarda Balıkesirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 4 milyar lira kaynak tahsis ettik. Biz vatandaşımızı sokakta bırakmadık. Her zaman yanında olduk. Bundan sonra da olacağız. Çevre ve şehircilikte TOKİ kanalıyla Balıkesir'de toplam 11 bin 814 konut projesini hayata geçirdik. Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesinin ilk etabı olan 250 bin sosyal konut projesi çerçevesinde Balıkesir'de toplam 3 bin 900 konut inşa edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet biz bu ülkeyi 15 seçimdir seçim kazanamayan Bay Kemal'e benim milletim inanmadığı için bu yolu açmıyor. Bundan sonra da Allah'ın izniyle açmayacak. Bu adımları atarken ülkemiz için kalıcı bir tehdit görüyoruz. İşte onlar, bunlar. Bunlara bu tehdit imkanını vermeyeceğiz. Cumhur İttifakı olarak 2023'ten itibaren yeni bir döneme gireceğiz. Buna var mıyız? Hazır mıyız? Siz bu kararlılığı gösterdikten sonra biz bu yolda fedai can eylemişiz. Böyle de devam edeceğiz. Ülkemiz için kalıcı bir tehdit ve telafisi zor bir yıkım haline dönüşecek hiçbir adımı atmayacağız. Şimdi sadece fiyatlardaki dalgalanmayla mücadele ediyor, insanlarımızın gelirlerini yeni fiyat seviyesine göre yükseltmeye çalışıyoruz." açıklamalarında bulundu.
Ardından tören bitiminde kurdele kesilerek, açılış yapıldı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizde yayınlanan reklamlar Google Ads tarafından otomatik olarak seçilip yayınlanmakta olup yayınlanan reklamlardan ozelerdek.blogspot.com sorumlu değildir.